Novell Home

Céginformációk

A Novell, Inc. (Nasdaq: NOVL) a vállalati szoftvermegoldások egyik vezető szállítója.

Novell Headquarters photo


A Novell világszerte vezető szerepet tölt be a nyílt forráskódú vállalati operációs rendszerek, valamint a heterogén informatikai környezetek működtetéséhez és integrálásához szükséges biztonsági és rendszerfelügyeleti szolgáltatások területén. Az új Novell kiemelt területein - Linux, Biztonság, Rendszerfelügyelet - megbízható vállalati megoldásokat szállít a munkaállomásoktól az adatközpontokig. A Novell vállalati megoldásai és széles körű partnerkapcsolatai révén olyan termékportfólióval rendelkezik, amelynek segítségével az ügyfelek csökkenthetik a költségeket, a biztonsági kockázatokat, és az egyre összetettebb informatikai rendszerek bonyolultságát.

Az új Novell – Linux, biztonság, rendszerfelügyelet

A Novell hagyományosan a hálózati infrastruktúra szoftverek vezető szállítójaként alapozta meg elismertségét az iparágban. Az elmúlt évek azonban jelentős változásokat eredményeztek, hiszen a vállalat a kialakított stratégiai területeken saját kompetenciáját számos felvásárlással és piacvezető, innovatív technológiák integrálásával egészítette ki. Az együttműködést javító SiteScape, a virtualizációt és a munkaterhelés-felügyeletet megvalósító PlateSpin felvásárlásával, valamint számos piacvezető céggel kialakított partnerkapcsolatának köszönhetően a Novell lendületesen fejlődik és mára a vállalati szoftvermegoldások egyik vezető szállítójává vált. Világszerte vezető szerepet tölt be a Linux-alapú és nyílt forráskódú vállalati operációs rendszerek, valamit a vegyes forráskódú, heterogén informatikai környezetek működtetéséhez és integrálásához szükséges biztonsági és rendszerfelügyeleti szolgáltatások területén.

Az új Novell kiemelt területei a Linux, a Biztonság, a Rendszerfelügyelet – a mobil eszközöktől az asztali munkaállomásokon keresztül az adatközpontokig kínál átfogó megoldásokat.

Linux – aki kimarad, lemarad

A Novell ma az operációs rendszerek piacán tör vezetői pozícióra, a Linux dinamikus térhódításának nyomán. A Novell által 2004-ben felvásárolt SUSE Linux a leggyorsabban növekvő vállalati Linux disztribúció a világon. Ma Magyarországon a Novell a legnagyobb vállalati Linux szállító. A magyarországi terméktámogatási központ, az NPSH pedig egyben a dél-kelet-európai régió központi terméktámogatási központja is. Aki ma nem kezdi el aktívan használni a linuxos technológiákat, komoly versenyhátrányba kerülhet, mert a Novell Linux megoldásai költséghatékonyak, emellett stabil megoldást nyújtanak a mobil munkaállomásoktól a mainframekig. A Novell célja Linux területen, hogy a Novell SUSE Linux alapértelmezett operációs rendszer legyen a szerver- és adatközpontokban.

A Novell SUSE Linux Enterprise rendszere jelenleg a legszélesebb körű iparági támogatással rendelkezik, a HP, az IBM, a Microsoft, az SAP, az Oracle, az Intel és az AMD által. A SUSE Linux Enterprise a vállalati számítástechnika legjobb mérnöki hátterével széleskörű együttműködést biztosít a munkaállomásoktól egészen az adatközpontokig. Beépített virtualizációs technológiát kínál, és támogatja az adatközponti üzleti alkalmazásokat. Emellett a SUSE Linux Enterprise platformra építve további értéknövelt megoldásokat is kínál a vállalat, többek között a fájltárolási, nyomtatási és egyéb üzleti szolgáltatásokat nyújtó Novell Open Enterprise Servert, amely a Novell hálózati szolgáltatásainak teljes 64 bites támogatását kínálja, valamint virtualizációt, megnövelt alkalmazás- és hardvertámogatást, és új tároláskezelési szolgáltatásokat is nyújt.

Biztonság mindenek felett

„Hatékony nagyvállalati biztonsági rendszer ma nem létezik hatékony személyazonosság-kezelés nélkül. A Novell a személyazonosság-kezelés egyik vezető vállalata.*” A személyazonosság alapú biztonsági megoldások használata mára elengedhetetlenné vált az üzleti szférában. A Novell technológiája lehetővé teszi a személyazonosságok kezelését, illetve hatékony szabályozását mind az automatikus, mind az emberi beavatkozást igénylő folyamatok terén. A személyazonosság-felügyeletnek köszönhetően egyszerűbb javítani a szolgáltatásokon, könnyebb eltüntetni a biztonsági réseket és csökkenteni az informatika adminisztrációs költségeit. Éppen ezért a személyazonosság-kezelési megoldások piaca a Forrester előrejelzése szerint 2014-re várhatóan 12,3 milliárd dollárra nő.

A Novell automatizált biztonsági és megfelelőségfigyelési szolgáltatásokkal segíti a megfelelőségi követelmények betartását és a kockázatok csökkentését. Ezek a megoldások a teljes vállalatra kiterjedően automatizálják, ellenőrzik és betartatják az irányítási követelményeket, és lefedik mind a virtuális mind a fizikai eszközök körét. Kézben tarthatók a felhasználók felügyeletével kapcsolatos költségek, megszüntethetők az összetett kézi folyamatok, és automatizmusokkal garantálható a biztonság, és az előírásoknak való megfelelés a vállalat teljes egészére – úgy, hogy közben a felhasználók azonnal elérik a munkájukhoz szükséges összes erőforrást.

Az IDC Magyarország, független piaci elemző cég felmérése szerint a Novell Identity Manager megoldása 33 százalékos piaci részesedéssel piacvezető** Magyarországon a személyazonosság alapú biztonsági megoldások területén. Ez a részesedés tovább növekedhet a Novell és a HP szövetségének köszönhetően, amelynek keretében a HP Identity Center felhasználói egyszerűen térhetnek át a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásaira.

Mindezen saját erőből, illetve saját fejlesztéssel megvalósított személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldások mellett az utóbbi évek felvásárlásaival számos új termék került a Novell tulajdonába. Ide sorolható például a Sentinel biztonsági információ- és eseménykezelő megoldás, vagy a Senforce felvásárlásából született ZENworks Endpoint Security végpontvédelmi szoftver. A díjnyertes Novell Sentinel automatizálja az informatikai szabályozás hatékonyságának figyelését, így a fenyegetések valós időben észlelhetők és oldhatók meg. A cég biztonsági portfoliója kibővült, és a legtöbb termék már hazai vállalati vagy intézményi referenciával is büszkélkedhet.

* Gartner – „Magic Quadrant for User Provisioning 2H07”, „Magic Quadrant for Enterprise Single Sign-On, 2007”, IDC 2008. – White Paper: Identity and Security Management

** IDC Magyarország - Személyazonosság alapú biztonsági megoldások piaca, 2006.

Rendszerfelügyelet

A ZENworks termékcsalád célja, hogy a vállalatok átláthassák és kézben tarthassák informatikai vagyonukat, legyen szó mobiltelefonokról, kézi számítógépekről, noteszekről, PC-kről, vagy szerverekről, illetve hálózati berendezésekről. Ezen a területen a PlateSpin felvásárlásával erősített a Novell, és adatközpont-felügyeleti megoldásokkal bővült rendszerfelügyeleti termékportfoliója.

A Novell segítségével egységesítheti az informatikai rendszerek működését, mert a vállalat által kínált informatikai infrastruktúra igazodik az üzleti igényekhez, és a költségek szabályozása mellett alacsonyabb üzemeltetési és pénzügyi kockázatot biztosít. A Novell ZENworks rendszer olyan többplatformos rendszer-felügyeleti csomagot nyújt, amelynek segítségével automatizálhatja a hálózati eszközök, számítógépek, operációs rendszerek, alkalmazások és egyéb informatikai erőforrások felügyeletét. A ZENworks Asset Manegement termék vagyonleltárt, szoftverhasználati információkat és licencegyeztetést biztosít, ezzel teljes, pontos képet ad a rendelkezésre álló telepített szoftverekről és licencekről. Az ellenőrzéshez szükséges jelentések könnyen lehívhatóak az alkalmazásból, és mindig az aktuális állapotot tartalmazzák.

A PlateSpin megoldásaival kiegészülve a Novell olyan szabadságot és reakcióképességet biztosít, amelyekkel átléphetők a fizikai és virtuális infrastruktúra határai és az informatikai rendszer egy egységként működtethető. A PlateSpin technológia egységesített munkaterhelés-felügyeleti keretrendszert biztosít, amely elosztja a terhelést a heterogén fizikai és virtuális infrastruktúrán belül. A Novell és a PlateSpin együttműködve biztosítja az átláthatóságot, a rugalmasságot és gyors a reakcióképességet, hogy informatikai rendszere megfelelhessen a változó üzleti követelményeknek.

Elérhetőségeink

Ha bármilyen kérdése van a Novell termékeivel vagy a forgalmazásukkal kapcsolatban, akkor kérjük forduljon a magyarországi Novell-képviselethez:

Novell Magyarország - 1124 Budapest, Csörsz utca 45. (MOM-park)
Tel: +36(1)489-4600 , Fax: +36(1)489-4601


View Larger Map
MOM Park - Sas Torony

Partnereink

Ha termékeinket meg szeretné vásárolni, vagy azokkal kapcsolatos szolgáltatásokat szeretne igénybe venni, akkor feljogosított Novell viszonteladóink készséggel állnak rendelkezésére.

További információk: Company Information (angol).

© 2015 Micro Focus