Hírek

Windows környezetben is a Novell ZENworks
felügyeleti megoldását választják

  • Az Allina Hospitals & Clinics a Novell ZENworks alkalmazását választotta Windows környezetének felügyeletére
  • A Novell ZENworks közel 500 000 automatikus frissítést és telepítést végez évente 14 000 munkaállomás számára
  • A távoli vezérlés nagy mértékben csökkenti az utazási költségeket, gyorsabb reakcióidőt eredményez és felére csökkenti az ügyfélszolgálati hívások számát

Budapest, 2005. február 10. — Az Allina Hospitals & Clinics 11 kórházból és 42 rendelőintézetből álló non-profit hálózat, amely minőségi ellátást kíván biztosítani ügyfeleinek Minnesotában és Nyugat-Wisconsinban. Az informatikai költségek csökkentése, valamint 22 000 dolgozójuk legújabb javítócsomagokkal és vírusdefiníciókkal történő ellátása érdekében az Allina a Novell® ZENworks® rendszert választotta a heterogén és összetett környezete hatékony felügyeletéhez. A ZENworks segítségével az Allina közel 500 000 automatikus frissítést és telepítést végez évente, az új alkalmazásokat igénylő felhasználók pedig a jóváhagyást követően 15 percen belül munkaállomásaikon tudhatják azokat. A vírustámadások elhárítására az informatikai csapat néhány óra alatt telepítheti a vírusvédelmi frissítéseket, így biztosítva a folyamatos működést.

Miért a ZENworks?

Az Allina technikusai túl sok idejüket töltötték azzal, hogy az egyes helyszínekre utazva új alkalmazásokat telepítsenek, az eltérő felépítésű munkaállomások pedig az ügyfélszolgálati hívások számát is növelték. Számos szállító, főként Microsoft Windows* alapú környezetre fejlesztett munkaállomás-felügyeleti megoldásának értékelése után az Allina a Novell ZENworks Desktop Managementet választotta a vállalaton belül történő alkalmazástelepítés automatizálásához és környezete egységesítéséhez, melynek eredményeképp a felhasználók munkájuk helyszínétől függetlenül ugyanazzal a felülettel és munkakörnyezettel találkoznak.

„Általában a Microsofttól vásárolunk, de úgy találtuk, hogy a Novell ZENworks hatékonyabb felügyeleti eszközöket kínált,” – mondta Brad Myrvold, az Allina munkaállomás-technológiai igazgatója. „Számos helyszínünk, eszközünk és alkalmazásunk van, így változtatnunk kellett a PC munkaállomások támogatásának hagyományos módján. A ZENworks egy központosított, nagy mértékben felügyelt környezetet biztosít számunkra.” – tette hozzá Myrvold.

Az Allina a ZENworks segítségével nagyban leegyszerűsítette a 100 helyszínen található közel 14 000 munkaállomás vállalati méretű verzióléptetését a Microsoft Windows XP rendszerre, így jelentős megtakarításokat ért el azzal, hogy a ZENworks segítségével 30 percen belül lemezképeket másolhat a munkaállomásokra. Az Allina informatikai csapata létrehozott egy „frissítés egy kattintással” ikont, mely minden munkaállomásra felkerül, így a felhasználók saját kényelmüknek megfelelően időzíthetik a frissítést.

„Az alkalmazások beavatkozás nélkül történő telepítése egyike a ZENworks legnagyobb előnyeinek. Minden telepítésünk a kívánt mértékben konzisztens, és ez nagyon fontos. Ha ezek után problémába ütközünk, azt csak egyszer kell megoldanunk.” – mondta Myrvold.

Megtakarítás a ZENworks segítségével

A ZENworks távoli felügyeleti lehetőségei jelentősen csökkentették a technikusok munkaállomások meglátogatásával töltött idejét. Az Allina támogatócsapat a felhasználók problémáit ezentúl saját asztalainál ülve oldhatja meg, így sokkal gyorsabban reagálhat a felhasználók igényeire. A felhasználók pedig helyüktől függetlenül ugyanazzal a látvánnyal és működéssel találkoznak munkaállomásaikon, mely nagy mértékben csökkenti az ügyfélszolgálati hívások számát.

A ZENworks kiküszöböli a nyomonkövetéssel és leltárkészítéssel kapcsolatos kézi munkát is. Azok az információk, amelyek korábban csak hónapokig tartó látogatások alkalmával és 200 000 dollár értékű idő- és utazási költség ráfordításával váltak elérhetővé, most valós időben hozzáférhetők, így hatékonyabbá válik az előrejelzés és a költségvetéskészítés.

„Több, mint 20 éve dolgozom ebben az iparágban, de még sosem találkoztam olyan partnerkapcsolattal, mint amelyet a Novell kínál. Ez a projekt bizonyítja, hogy a Novell és az Allina minden akadályt leküzdve létrehozta a lehető legjobb munkaállomás-felügyeleti megoldást. Ezek az emberek, folyamatok és technológiák bármilyen kihívással szemben megállják a helyüket.” – mondta David Lind az Allina üzleti rendszereinek igazgatója.

A Novell ZENworks segítségével az Allina egységesítette munkaállomásait, és így napok vagy hetek helyett órák alatt eljuttathatja az új alkalmazásokat és javítócsomagokat a vállalat bármely munkaállomására. A ZENworks segítségével megvalósított központosított informatikai felügyelet jelentősen csökkentette az informatikusok utazási idejét, és lehetővé tette az ügyfélszolgálati személyzet számára, hogy távolról javíthassák ki a munkaállomásokkal kapcsolatos hibák több, mint 40 százalékát. A ZENworks segítségével az Allina ügyfélszolgálati hívásainak számát is 50%-kal csökkenteni tudta.

„A ZENworks jelentős megtakarítást jelent számunkra minden évben, és ezt a megtakarítást betegeink még jobb ellátására fordíthatjuk. Az a tény, hogy 100 helyszínen 14000 munkaállomást tudunk támogatni mindössze 21 utazó informatikussal, rendkívülivé teszi informatikai csapatunkat.” – mondta Lind.