Hírek

Novell GroupWise — három új verzió 2008-ig

  • A GroupWise egyik központi eleme a Novell vállalati stratégiájának

  • A GroupWise az ügyfelek és az iparági elemzők körében egyaránt elismerést szerzett biztonsága és megbízhatósága miatt

Budapest – 2005. február 16. – A Novell bejelentette fő csoportmunka termékével, a Novell® GroupWise® rendszerrel kapcsolatos hosszú távú terveit, melyek keretében a következő négy évben a termék további három kiadása várható. A Novell tervei a GroupWise terméket a Novell vállalati stratégiájának egyik központi részeként jelölik meg, és kihangsúlyozzák a hagyományos Novell termékek erős szerepét a vállalat jövőjében. A GroupWise következő, „Sequoia” kódnevű verziója 2005 nyarán kerül kiadásra, ezt követik az „Aspen” és „Cedar” kódnevű termékek várhatóan 2006 őszén illetve 2008 tavaszán. A GroupWise Sequoia újdonságaival kapcsolatos részleteket a Novell a márciusban Salt Lake City-ben megrendezésre kerülő éves BrainShare felhasználói konferenciáján jelenti be.

A Novell GroupWise egy teljes körű csoportmunka-támogató szoftvermegoldás, mely a vállalati felhasználók számára e-mail, naptár, azonnali üzenetküldés, feladatkezelés, valamint dokumentumkezelés és adattárolás funkciókat biztosít. A Microsoft Exchange első számú alternatívájának számító GroupWise az ügyfelek és az iparági megfigyelők körében régóta elismerést szerzett biztonsága és megbízhatósága miatt. A GroupWise következő kiadásai erre az alapra épülnek további funkcionalitással és új együttműködési lehetőségekkel.

A GroupWise Sequoia jelentős fejlesztéseket biztosít a végfelhasználók számára mind a felhasználói felület fejlesztéseit, mind az új funkciókat tekintve. A Novell továbbfejleszti a GroupWise alkalmazásprogramozói és adminisztrációs felületeit is.

A GroupWise Aspen termék a Novell tervei szerint további csoportmunka eszközöket és új, az adatok biztonsági másolatának elkészítésére szolgáló eszközöket tartalmaz majd.

A GroupWise Cedar fő célja, hogy a GroupWise számos funkcióját minden platformon, időtől és helyszíntől függetlenül biztosítsa a felhasználóknak, valamint több adminisztratív funkciót és jobb skálázhatóságot biztosítson.

A Novell GroupWise rendszerről további információt a http://www.novell.com/products/groupwise címen olvashat. A Novell BrainShare konferenciájáról további információt a http://www.novell.com/brainshare címen talál.