Hírek

mySAP Business Suite tanúsítványt szerzett a Novell SLES 9

  • A vállalati ügyfelek minden korábbinál több SUSE Linux Enterprise Server 9 hardverplatformon alkalmazhatják a mySAP Business Suite csomagot

  • Az SAP ügyfelek kihasználhatják a SUSE Linux Enterprise Server 9 2.6-os Linux kernelének új 64 bites számítási teljesítményét

Budapest – 2005. február 16. – A Novell bejelentette, hogy SUSE® LINUX Enterprise Server 9 rendszere megszerezte a mySAP™ Business Suite tanúsítványát. Az együttműködés jelentősen kiterjeszti a vállalati ügyfelek lehetőségeit az élvonalbeli SAP® megoldások Linux alapon történő bevezetésére. A vállalatok mostantól bizalommal telepíthetnek SAP megoldásokat SUSE Linux Enterprise Server 9 rendszeren, melyet világszerte a Novell és az SAP átfogó támogatási és képzési szolgáltatásai támogatnak. A mySAP Business Suite ügyfél- és beszállítói kapcsolatokat, termék életciklusokat és ellátási láncokat kezelő alkalmazásokat tartalmaz. A SUSE Linux Enterprise Server 9 egyedülálló integrált felügyeleti lehetőségeket kínál, lehetővé téve az IT szakértők számára a Linux kiszolgálók könnyebb és hatékonyabb felállítását, konfigurációját és frissítését vállalati szintű biztonsággal is.

Számos, az SAP megoldásokat Linux rendszeren futtató ügyfél üdvözölte a mostani tanúsítvány megszerzését. A GLOBUS, egy vezető német kiskereskedelmi lánc, amely 90 telephelyen több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat. „Örömmel vettük a mySAP Business Suite SUSE Linux Enterprise Server tanúsítványát, hiszen ez előfeltétele volt a Linuxszal kapcsolatos további terveinknek,” – nyilatkozta Franz Herter, a GLOBUS IT koordinátora. „Ez a tanúsítvány bizonyosságot jelent számunkra, hogy a vezető iparági szállítók - akikkel mi is kapcsolatban állunk - támogatják a Novell Linux megoldásait.”

Az üzleti szoftvermegoldások vezető szállítójaként az SAP az egész világon megkönnyíti a vállalatok számára az ügyfélkapcsolatok javítását, a partnerekkel történő együttműködés fejlesztését valamint az ellátási láncok és üzleti folyamatok hatékony összehangolását. A mySAP Business Suite megoldások azon adaptív üzleti megoldáscsalád részei, melynek célja a nagyvállalatok legfontosabb üzleti folyamatainak optimalizálása. A Novell SUSE Linux Enterprise Server 9 terméke a kritikus fontosságú alkalmazások és szolgáltatások által igényelt skálázhatóságot, teljesítményt és megbízhatóságot biztosít, erős platformot nyújtva a mySAP Business Suite számára.

A mySAP Business Suite minősített a Novell SUSE Linux Enterprise Server 9 rendszerén történő működésre számos hardverplatformon, többek között az ia32 (i386), ia64 (Intel Itanium processzorcsalád), EM64T, valamint IBM POWER és IBM zSeries platformokon. Ezen kiterjedt többarchitektúrás támogatás a válasz azon vásárlói igényekre, melyek az IT infrastruktúra korszerűsítését és a lehető legnagyobb gazdaságosságot kívánják elérni a legkülönbözőbb méretekben. A 64 bites feldolgozás lehetősége révén ez a támogatás a megnövelt számítási teljesítmény előnyeit kínálja a vállalati ügyfelek számára a feldolgozási sebesség és a memóriacímzési kapacitás jelentős megnövelésével.

Az SAP példaértékű módon támogatja a SUSE Linux Enterprise Server 9 rendszert és a 64 bites számítástechnikai piacot,” – nyilatkozta Hal Bennett, a Novell globális üzleti fejlesztésekért felelős alelnöke. „Büszkék vagyunk a Novell és az SAP között kiépült stabil kapcsolatra, a vállalati ügyfelek igényeinek feltérképezésében és támogatásában megvalósított közös célokra és arra, hogy ezeket Linux alapú megoldásaink képesek kielégíteni.”