Hírek

Átfogó internet-biztonság Linuxon – Novell Security Manager

  • A Novell Security Manager powered teljes körű biztonságot kínál a hackerek, vírusok, férgek, kéretlen levelek és betörések jelentette biztonsági fenyegetésekkel szemben

  • A SUSE Linux alapú Novell Security Manager alkalmazás integrált felügyeleti platformjával minimalizálja a biztonsági infrastruktúra bevezetésének és felügyeletének költségeit

Budapest — 2005. március 18. – A Novell bejelentette a Novell® Security Manager powered by Astaro megjelenését, mely teljes hálózati biztonsági megoldásként összesen hat határbiztonsági alkalmazást és integrált felügyeleti platformot biztosít. A SUSE® LINUX alapú alkalmazás átfogó biztonsági infrastruktúrája a hackerek, vírusok, férgek, levélszemét és betörések jelentette biztonsági fenyegetések ellen védelmezi a vállalatokat.

Maximális biztonság és védelem

A Novell Security Manager egyetlen integrált Linux alapú alkalmazásban többféle védelemmel látja el a különböző szervezeteket. Automatikus frissítései révén rövid idő alatt képes reagálni az új fenyegetésekre, ezáltal csökkenti az effajta fenyegetések okozta költségeket és munkakiaséseket. Az általános webes felügyeleti platform egységes felülete egyetlen telepítő és jelentéskészítő eszközt biztosít, mely minimalizálja a szoftver bevezetésének és felügyeletének költségét és munkaigényét.

A Novell vezető szerepe a Linux és a személyazonosság alapú biztonság területén tökéletesen kiegészíti az Astaro hálózati biztonsági szoftverek és berendezések terén szerzett tapasztalatát. Ez az új Linux alapú megoldás vállalati szintű biztonságot biztosít ügyfeleink részére, amely minden külső fenyegetéssel szemben megvédi szervezetüket.” – mondta Jan Hichert, az Astaro vezérigazgatója. „Örömmel működünk együtt a Novell jövőképének megvalósításában, mely egy rugalmas, szolgáltatásokban gazdag, költséghatékony IT infrastruktúrát képzel el a Linux platformokon.” – tette hozzá Hichert.

Linux alapú alkalmazásként a Novell Security Manager a nyílt forráskódú szoftverek minden előnyét kihasználja. A biztonsági résekre egy aktív közösség reagál gyors javításokkal, illetve különlegesen stabil és biztonságos platformot képez a módosításokat lehetővé tevő forráskódhoz való hozzáférés megteremtésével.

Integrált biztonsági alkalmazások

A Novell Security Manager powered by Astaro hat, teljes mértékben integrált biztonsági szolgáltatást tartalmaz, amelyek a következők:

  • Tűzfal, mely a szervezet hálózatába bemenő forgalmat szabályozza portok, protokollok, forrás és cél alapján.

  • Virtuális magánhálózati (VPN) átjáró, amely feleslegessé teszi a távoli felhasználók drága bérelt vonalait a költségek csökkentése érdekében.

  • Behatolásvédelem a támadások észlelésére és/vagy blokkolására a hálózaton, mely lehetőséget nyújt a rendszergazdák számára az azonnali üzenetküldés, a csevegés és a közvetlen (peer-to-peer) hálózatok és hasonló tevékenységek korlátozására.

  • Vírusvédelem több mint 100 000 vírusminta alapján vegyes módszerekkel, többek között mintaellenőrzéssel és heurisztikával.

  • Spamszűrés a spamgyanús üzenetek blokkolására, karanténba zárására és jelentéskészítésre a kiválasztott szabályok, minták és határértékek alapján.

  • Tartalomszűrés a nem kívánt weblapok elérhetőségének letiltására hozzáférési házirendek alapján, melyek testreszabhatók az egyes felhasználókhoz és csoportokhoz.

Biztonság a légtérben is

A Lufthansa Flight Training csapat informatikai infrastruktúráért felelős vezetője, Olaf Windhäuser szerint a Novell Security Manager bevezetése a Lufthansa és a Novell számára is rendkívül fontos, ugyanis az elmúlt néhány évben a Lufthansa Flight Training radikális változást tapasztalt a Novell piaci magatartásában. „A Novell eDirectory, Identity Management és Resource Management termékek régi felhasználóiként csodálva figyeljük, ahogy a Novell ígérete beváltására törekszik a Linux alapú biztonsági és személyazonosság-kezelési megoldások megjelentetésének tömegével. A Novell lépése szilárd elhatározást tükröz, amit csak helyeselni tudunk.” – mondta Windhäuser.

A Security Manager a Novell Nsure® személyazonosság- és hozzáféréskezelési megoldáscsalád részeként átfogó határvédelmi terméket kínál a Linux ügyfelek részére, amely könnyedén konfigurálható és felügyelhető. A Novell és az Astaro együtt dolgozzák ki a termék jövőbeli verzióinak ütemtervét.

Az Astaro bevált partnerünkként elkötelezett híve a Linux üzleti elfogadásának. A Novell Security Manager hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a meglévő befektetéseket optimalizáló megoldásokkal lássuk el vásárlóinkat, és lehetővé teszi, hogy hagyományos bázisunkon kívül újabb ügyfeleket is el tudjunk érni.” – mondta David Litwack, a Novell alelnöke és a személyazonosság alapú termékek részlegének vezérigazgatója.