Hírek

Novell BrainShare 2005 – A Linux és a személyazonosság alapú számítástechnika új korszakba lépett

Budapest — 2005. március 24. – A Novell tovább bővíti a biztonságos, nyílt platformú számítástechnikában betöltött vezető szerepét, jelentette be a BrainShare 2005 rendezvényen. Az idén 21. alkalommal megrendezett konferencián a Novell számos újdonságot mutat be, így a második negyedévben megjelenő ZENworks® 7 rendszerfelügyeleti csomagot, melynek segítségével a Windows munkaállomások is kezelhetők SUSE® LINUX szerveren és a Novell® Linux Small Business Suite-ot, amely teljes körű hálózati és csoportmunka környezetet biztosít a Linux rendszeren működő kisvállalkozások számára. Bejelentésre kerül a Novell GroupWise kibővített támogatása, illetve a Novell két új kezdeményezése is a Novell Market Start program és a Novell Validated Configuration program is. Az eseményen több mint 6000 látogató vesz részt, akik találkozhatnak a vállalat új termékeivel, megismerhetik partnerkapcsolatait és stratégiai kezdeményezéseit, melyek célja, hogy a felhasználók még jobban kiaknázhassák a NetWare rendszerek mellett a Linux és a személyazonosság-kezelési szolgáltatások lehetőségeit.

A Novell a tradicionális termékei és szolgáltatásai mellett ma nyílt, biztonságos és globális megoldásokat kínál az ügyfeleknek. A Linux megoldások területén betöltött vezető szerepünk több lehetőséget biztosít a felhasználóknak számítástechnikai igényeik kielégítésére, mint eddig bármikor, míg a személyazonosság alapú szolgáltatásaink átfogó biztonságot nyújtanak a legösszetettebb vállalati környezetek számára.” – mondta Jack Messman, a Novell elnök vezérigazgatója.

A Novell globális támogatási rendszerrel rendelkezik, amely többet nyújt minden más Linux szállító támogatásánál. 43 országban vannak irodái, és 5000-nél több technológiát, szolgáltatásokat és oktatást biztosító partnercéggel áll kapcsolatban, akik a Novell felhasználókat támogatják szerte a világon.

A konferencián hallhatunk először két új alapvető platformról is, melyek integrált biztonsági és alkalmazásszolgáltatásokat biztosítanak az ügyfelek és a partnerek számára, egyedülálló módon egyesítve a nyílt forráskódú rendszerek teljesítményét és költséghatékonyságát a különböző szállítók által kifejlesztett szoftverek innovatív és piacra kerülést gyorsító előnyeivel. A vállalat emellett bejelenti szorosabb kapcsolatát a JBoss vállalattal, melynek keretében a Novell kódforrásokkal és mérnöki erőforrásaival vesz részt a nyílt forráskódú JBoss Enterprise Middleware System projekt fejlesztésében.

A Novell két új kezdeményezést indít globális partnertámogatási rendszere növekedésének felgyorsítására. A Novell Market Start program megnyitja a Novell globális disztribúciós és támogatási csatornáit a nyílt forráskódú független szoftverszállítók (ISV) előtt. A Novell Validated Configuration program az eddigi tanúsítási eljárásokon túlmutató kezdeményezés, amely az adatközpontokban szükséges komplex konfigurációk tesztelését tűzi ki célul. Ennek az egyedülálló kezdeményezésnek a keretében nem csak az egyes alkotóelemek kerülnek bevizsgálásra, hanem a teljes konfiguráció. A Novell és partnerei a program keretében az adatközpontok bonyolult rendszereinek garantált működését segítik elő.