Hírek

A Novell Hitelesített Konfiguráció Programot indít a Linuxos adatközpontok számára

  • Az egyedülálló program meggyorsítja a komplex Linux megoldások bevezetését a vállalatok kulcsfontosságú területén, az adatközpontokban

Budapest — 2005. március 29. – A Novell bemutatta új programját, amely tovább csökkenti a komplex Linux megoldások adatközpontokban történő telepítésének kockázatát. A Novell Hitelesített Konfiguráció Programjának (Validated Configuration Program) célja, hogy definiálja és minősítse a Linuxon elérhető különböző alkalmazásokat, azok integrációját és különböző platformokon történő működését.A Novell Hitelesített Konfiguráció Program tehát az eddigi tanúsítási eljárásokon túlmutató  kezdeményezés, amely az adatközpontokban szükséges komplex konfigurációk tesztelését tűzi ki célul. Ennek az egyedülálló kezdeményezésnek a keretében nem csak az egyes alkotóelemek kerülnek bevizsgálásra, hanem a teljes konfiguráció. A Novell és partnerei a program keretében az adatközpontok bonyolult rendszereinek garantált működését segítik elő. A program eredményeként az ügyfelek számára könnyebbé válik a komplex, üzleti szempontból létfontosságú Linux alapú alkalmazások telepítése.

A Novell, legfontosabb hardver- és szoftverpartnereinek támogatásával fejleszt, tesztel és hitelesít különböző konfigurációkat, amelyek eltérő vállalati igények kielégítését szolgálják a biztonság, a rendszerfelügyelet és egyéb területeken. A Novell Hitelesített Konfiguráció Programja olyan teljes körűen tesztelt és teljesen integrált konfigurációkat kínál, melyek a vállalatok üzleti problémáira nyújtanak megoldást. E konfigurációk mindegyike biztosítja a Novell ügyfelek számára az összes olyan műszaki és üzleti adatot, amelyek a Linux alapú megoldások bevezetésének modellezéséhez és az üzembe helyezés felgyorsításához szükségesek.

A Novell Hitelesített Konfiguráció Programja újabb lépést jelent a Novell stratégiájának megvalósításában, hogy növelje a Linux elterjedtségét és elfogadottságát egy olyan kulcsfontosságú területen, mint a vállalati adatközpont.” – mondta David Patrick, a Novell alelnöke és a Linux alkalmazásokért és nyílt forráskódú platformokért és szolgáltatásokért felelős vezetője.

A Novell nemrég bejelentett adatközpont stratégiájának továbbfejlesztéseként a Novell Hitelesített Konfiguráció Programot több kritikus üzleti területre is kiterjesztik, többek közt a biztonságra, magas szintű elérhetőségre, a virtualizálásra, a rendszerfelügyeletre, valamint a felügyeleti és alkalmazás-üzemeltetési szolgáltatásokra. A program a nagy teljesítményű számítástechnikai architektúrákat is támogatja a nagy mennyiségű tranzakciókat lebonyolító környezetekben.

Partneri támogatás

A HP és a Novell már régóta partnerként működik együtt a Linux megoldásokat és nyílt forráskódot érintő területeken, az ügyfelek teljes körű kiszolgálásának érdekében. Összefogásunkkal segítjük ügyfeleinket üzleti kockázataik csökkentésében, befektetéseik megtérülésének maximalizálásában és teljesítményük javításában. Az új Novell Hitelesített Konfiguráció Programja egy újabb lehetőséget kínál, amellyel a HP ügyfelei is jobban integrálhatják és felügyelhetik számítástechnikai erőforrásaikat.” – mondta Efrain Rovira, a HP Linux megoldásokért felelős globális marketingigazgatója.