Hírek

A Novell felvásárolja a Tally Systems Corporation-t

  • A vezető eszközgazdálkodási megoldásokat biztosító vállalat felvásárlásával a Novell díjnyertes ZENworks Suite rendszerfelügyeleti csomagjának kínálatát egészíti ki

Budapest — 2005. március 31. — A Novell bejelentette a Tally Systems Corp. of Lebanon, N.H., az informatikai eszközgazdálkodási megoldások egyik vezető szakértőjének felvásárlását. A Novell a cég felvásárlásával egyesíti az iparág vezető erőforrás-felügyeleti és eszközgazdálkodási technológiáit, illetve tovább bővíti a ZENworks® rendszerfelügyeleti kínálatát. A Tally Systems rendszerfeltáró és készletező, licenckezelési, valamint szoftverhasználati és trendelemző képességekkel rendelkező integrált eszközkészlettel rendelkezik. Szolgáltatásaira építve a Novell ügyfelei kihasználhatják egy hatékony felügyeleti platform előnyeit a rendszerek, információk és eszközök nyomon követéséhez a vállalat egészében. A megoldás a szoftverlicencek használati feltételeinek és a kormányzati szabályozásoknak – mint például az Egyesült Államokban a Sarbanes Oxley Act törvény – való megfelelést is biztosítja. A Novell várakozásai szerint a felvásárlás április közepén fejeződik be.

A Tally Systems eszközgazdálkodási funkcióinak és a Novell változás- és konfigurációkezelő szolgáltatásainak egyesítésével a vállalatok olyan hatékony megoldáshoz juthatnak, amely biztosítja az előírt szabályozások betartását, csökkenti a szoftverköltségeket és felkészíti a vállalatokat a szoftverauditokra. „Napjaink üzleti környezetében nélkülözhetetlen a szabályozások betartása, amelyhez az informatikai eszközök pontos nyomon követhetősége és naprakész nyilvántartása szükséges.” – mondta Jack Messman, a Novell elnök-vezérigazgatója.

Büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozhatunk a Novell csapatához, és további értéket biztosíthatunk a Novell ügyfeleinek.” – mondta Ted Jastrzembski, a Tally Systems elnök-vezérigazgatója.

A ZENworks-ről

A 2005. márciusában bejelentett díjnyertes Novell ZENworks 7 Suite programcsomag átfogó integrált eszközkészletet kínál, amely automatizálja az informatikai felügyeleti folyamatokat az asztali számítógépek, laptopok, szerverek és kézi eszközök teljes életciklusa során. A Novell ZENworks 7 Suite az első olyan megoldás, amely a Netware és Windows hálózatok mellett a Linux rendszerek teljes életciklusra kiterjedő felügyeletét is biztosítja.