Hírek

Novell - VERITAS Linux alapú tárolás-felügyeleti együttműködés

  • A VERITAS Storage Foundation 4.1 for Linux megoldásának legújabb verziója tovább erősíti a Linux vállalati felhasználhatóságát, és költséghatékony megoldást jelent napjaink változó adatközpont-követelményeinek kielégítésére

Budapest — 2005. április 11.– A Novell (Nasdaq: NOVL) és a VERITAS Software Corporation (Nasdaq: VRTS) bejelentették stratégiai kapcsolatuk kiterjesztését. A megállapodás a VERITAS vezető tárolás-felügyeleti és magas rendelkezésre állási megoldásának Novell SUSE® LINUX Enterprise Server 9 platformra történő fejlesztéséről, minősítéséről és támogatásáról szól. A VERITAS Storage Foundation szoftver 4.1 verziójának Linux platformján történő általános elérhetőségével a VERITAS nagyobb választási lehetőséget kínál az ügyfelek számára a Linux vállalati számítástechnikai környezetben történő bevezetéséhez. A termék 2005. harmadik negyedévében várható.

A Linux gyorsan terjed minden vállalati területen. A több platform-, és szállítóválasztási lehetőség továbbra is a VERITAS meghatározó értékét jelenti.” – mondta Sanjay Poonen, a VERITAS Software stratégiai szövetségekért felelős alelnöke. „A VERITAS 2003 óta támogatja a SUSE Linux platformot, és úgy gondoljuk, hogy a VERITAS Storage Foundation 4.1 for Linux szoftver legújabb verziója tovább erősíti a Linux vállalati felhasználhatóságát, és költséghatékony megoldást jelent napjaink változó adatközpont-követelményeinek kielégítésére

A VERITAS Storage Foundation HA fejlesztői tevékenysége 15 éves múltra tekint vissza. Többek között az iparág egyik első UNIX alapú kötetfelügyeleti (1990) és fájlrendszer-kezelő (1991) fejlesztésére építve a vállalat a VERITAS Cluster Server, a VERITAS Volume Manager és a VERITAS File System szoftvereket egyesíti. Az eredmény egy kiválóan integrált, online tárolás-felügyeleti és magas rendelkezésre állási megoldás a vállalatok számára UNIX vagy Linux rendszerek telepítéséhez. A Storage Foundation HA szoftver SUSE Linux Enterprise Server 9 platformra készült verziójának elérhetőségével a VERITAS kiterjeszti a tárolás-felügyeleti és nagy rendelkezésre állási szoftverét a 2.6-os Linux kernel platformra is.

A VERITAS Storage Foundation szoftver egyedülálló szolgáltatásokat kínál a kulcsfontosságú Linux alkalmazásokhoz, többek között tárolóhálózati támogatást dinamikus útválasztással, online tárolásfelügyeletet az állásidők csökkentésére, nagy teljesítményű fájlrendszert és adatbázis hozzáférést, valamint egy stabil, kiforrott kódbázist. A VERITAS Volume Manager az adatok hordozhatóságát a Portable Data Container eszközzel biztosítja a UNIX és LINUX rendszerek között, amely jelentősen megkönnyíti a két platform közötti áttérést. A VERITAS File System a többszintű tárolók használatával és az adatok megfelelő tárolóosztályba történő automatikus elhelyezésével lehetővé teszi a végfelhasználók számára a tárolási költségek csökkentését. Az ügyfelek emellett kihasználhatják majd a nagy adatmennyiséget kezelő Linux környezetekben a 64 bites alkalmazástámogatás teljesítményének előnyeit, például a 4.1 verzióban akár 128 TB méretig is támogatott fájlrendszert.

David Patrick, a Novell Linux alkalmazásokért és nyílt forráskódú platformokért és szolgáltatásokért felelős alelnöke szerint azok az ügyfelek, akik az adatközpontok UNIX rendszerről Linuxra való átvitelét fontolgatják, hamarosan bizalommal telepíthetik a piacvezető VERITAS online tárolás-felügyeleti termékeket SUSE Linux Enterprise Server 9 platformra. „A Novell büszke arra, hogy a Novell Linux adatközpontokat célzó kezdeményezései elnyerték a VERITAS támogatását.” – mondta Patrick.