Hírek

A Novell és a RIM felpörgetik az üzleti kommunikációt

  • A GroupWise Messenger for BlackBerry új kommunikációs eszközt kínál az üzleti felhasználóknak

Budapest — 2005. április 27.– A Novell és a Research In Motion (RIM) együttműködési megállapodást kötött a vállalati mobil felhasználók kommunikációjának továbbfejlesztése érdekében. Az együttműködés célja a Novell® GroupWise® Messenger elérhetővé tétele a BlackBerry® eszközön. A GroupWise Messenger azonnali üzenetküldő megoldás és a BlackBerry készülék együttes használata a mobil felhasználóknak növekvő termelékenységet, az informatikai osztálynak pedig biztonságosan kezelhető azonnali üzenetküldő megoldást kínál. A Novell és a RIM megállapodásának eredményeként a GroupWise és BlackBerry felhasználók egy gyors és biztonságos kommunikációt segítő új eszközhöz jutnak.

"A cégek és intézmények a BlackBerry megoldást használják világszerte a mindennapi üzleti kommunikáció lebonyolítására, hiszen segítségével folyamatosan elérhetőek az információk." - mondta Mike Lazaridis, a Research In Motion elnök-vezérigazgatója. "A RIM örömmel működik együtt Novellel annak érdekében, hogy a kommunikációs lehetőségek még tovább bővüljenek a mobil GroupWise felhasználók számára." - tette hozzá Lazadiris.

A Novell GroupWise Messenger egy vállalati szintű, többplatformos azonnali üzenetküldő megoldás, amely a Novell GroupWise 6.5 csoportmunka csomag részeként érhető el. A Novell és a RIM a GroupWise Messenger felhasználók számára a BlackBerry készüléken keresztül biztosítja az üzenetküldést és -fogadást, ezáltal kiterjeszti a GroupWise elérhetőségét. A csoportmunka megoldás Novell NetWare® , Linux, vagy Windows rendszeren futtatható.

"A BlackBerry igen fontos megoldássá vált számos GroupWise felhasználó számára. A GroupWise Messenger for BlackBerry segítségével a biztonságos kapcsolat egyúttal nagyobb mozgásszabadságot is jelent, így értékes eszköznek bizonyul a cégek és intézmények számára." - mondta Ed Anderson, a Novell platformokért felelős csoportjának termékmarketing alelnöke.