Hírek

Piacon az eddigi leggazdagabb Linux disztribúció – hamarosan érkezik a magyar verzió is

  • Megjelent a SUSE Linux Professional 9.3, amely kiváló alternatívát kínál a kezdő és tapasztalt Linux felhasználók számára

  • A magyar verzió már júniustól elérhető lesz a boltokban, amelyhez magyar nyelvű telepítési támogatást is biztosít a Novell

Budapest — 2005. május 3. – A Novell bejelentette az eddigi legteljesebb, legsokoldalúbb Linux disztribúciót, a SUSE Linux Professional 9.3-at. A termék magyar nyelvű kiadása a tervek szerint már június elejétől kapható lesz. A magyar nyelvű változat két, összesen közel 1200 oldalnyi szakkönyvet, valamint magyar nyelvű telepítési támogatást tartalmaz majd. A dobozban található szoftver magyar felhasználói felülettel, telepítő- és rendszerfelügyeleti eszközökkel kerül júniusban az üzletekbe.

SUSE Linux Professional 9.3

A SUSE® LINUX Professional 9.3, a Novell kiskereskedelmi Linux termékének legújabb verziója. A teljes Linux operációs rendszerrel, a hatékonyságnövelő szoftverekkel és az otthoni hálózati képességekkel a SUSE Linux Professional 9.3 fejlett alkalmazás eszközöket biztosít a tapasztalt felhasználók igényeinek kielégítésére, miközben a könnyű telepítés és biztonság előnyét kínálja a kezdő Linux felhasználóknak. A Novell új termékével az egyéni felhasználók számára minden eddiginél könnyebbé teszi a Linux képességeinek kihasználását, mindezt természetesen megfizethető áron.

A SUSE Linux Professional 9.3 az operációs rendszer mellett több mint 3000 nyílt forráskódú csomagot tartalmaz, köztük egy teljes asztali alkalmazáskészlettel, kényelmes telepítési adathordozóval és átfogó dokumentációval és telepítési támogatással. Az általános célú felhasználáshoz a SUSE Linux Professional 9.3 tartalmaz minden eszközt, amire bárkinek is szüksége lehet otthoni és mobil számítógép-használat során. Ilyen eszköz többek között az OpenOffice irodai csomag és a Firefox webböngésző legújabb verziója; az e-mail és azonnali üzenetküldő, digitális fotótároló, multimédia megtekintő és a mobilitást támogató eszközök, valamint az alapvető hálózati képességek.