Hírek

ZENworks Asset Management – új eszközgazdálkodási termék a Novelltől

  • Befejeződött a Tally Systems felvásárlása, a Novell már szállítja az új, ZENworks Asset Management terméket

  • A ZENworks termékcsalád új eszközgazdálkodási megoldása kiválóan követi és ellenőrzi a cég eszközeit és biztosíthatja a szoftverlicencek törvényi szabályozásoknak való megfelelését.

Budapest — 2005. május 4. – A Novell bejelentette új eszközgazdálkodási megoldásának, a Novell ZENworks Asset Management-nek az elérhetőségét. Az új szoftver a Tally Systems Corp. – napokban befejezett – felvásárlásával került a Novell termékportfoliójába. Az akvizícióval a vállalat a Novell® ZENworks® rendszerfelügyeleti megoldáscsomag szolgáltatási körének bővítését tűzte ki célul. A Novell ZENworks Asset Management szoftver rendszerfeltáró és készletező, licenckezelési, valamint szoftverhasználati és trendelemző képességekkel rendelkező integrált eszközkészletet kínál. Használatával a szervezetek a szoftverkiadások szabályozása érdekében a vállalat egészében nyomon követhetik a rendszerinformációkat és az eszközöket, valamint biztosíthatják a szoftverlicencek törvényi szabályozásoknak való megfelelését.

A ZENworks Asset Management olyan eszközöket tartalmaz, amelyek automatikusan feltárják, azonosítják és jelentésekbe foglalják a vállalat hardver- és szoftvereszközeit. A termék szoftver-megfelelőséget biztosító összetevője az eszközkészletet hasonlítja össze a vásárlásokkal és licencbejegyzésekkel. A szoftverhasználati képességek segítségével pedig jelentés készíthető a használati trendekről és részletekről, így megakadályozható a túl sok szoftverlicenc megvásárlása és figyelhető a nem engedélyezett alkalmazások használata. A ZENworks Asset Management az informatikai eszközök teljes skáláján – az asztali gépeken, laptopokon, szervereken, útválasztókon, kapcsolókon és hubokon – képes elvégezni a feltárást és jelentéskészítést, valamint a rajtuk futó szoftvereket is megjeleníti. Az alkalmazottak számára könnyebbé válik a döntések meghozatala, mivel az eszközinformációkat egy web alapú eszköz segítségével biztonságos módon érhetik el a teljes szervezetben.

“A szoftverhasználati szabályok be nem tartása óriási problémát jelenthet egy vállalat számára, mivel a büntetések tízmilliókra is rúghatnak. Az eszközkezelő, használatelemző és szoftverelosztó termékek segítségével az ügyfelek megfigyelhetik a használati trendeket és nyomon követhetik a jogosulatlan alkalmazások használatát, így pontosabban használhatják a szoftverelosztást a vállalati szabványok megadása és betartatása érdekében.” – mondta Patricia Adams, a Gartner kutatási igazgatója.

Az akvizícióval a Novell a többi rendszerfelügyeleti szállító kínálatához képest további funkciókkal bővítheti eszközgazdálkodási képességeit. „A Novell ZENworks és a Tally Systems eszközgazdálkodás szakértelme a vállalatok szerteágazó informatikai erőforrásainak mélyebb szintű életciklus-kezelését biztosítja.” – mondta David Litwack, a Novell személyazonosság-alapú termékekért felelős alelnöke és ügyvezetője.