Hírek

A Novell együttműködési megállapodást kötött Kína piacvezető linuxos vállalatával

  • A Novell és a China Standard Software Company (CS2C) megállapodása közös technikai, marketing és támogatási tevékenységgel segíti a Linux gyorsabb bevezetését Kínában

Budapest — 2005. május 12. – A Novell stratégiai együttműködési nyilatkozatot írt alá a China Standard Software Co., Ltd.-vel (CS2C), Kína piacvezető Linux vállalatával, a Linux regionális fejlesztésének és bevezetésének támogatására. A megállapodás értelmében a Novell és a CS2C közös technológiai-, szolgáltató és marketingtevékenységet végez a Linux kínai piacnak megfelelő optimalizálására és terjesztésére. Az együttműködés keretében a kínai vállalatok, szervezetek és magánszemélyek a vezető Linux technológiához, vállalati szintű Linux szolgáltatásokhoz, valamint helyi és globális támogatáshoz juthatnak hozzá.

„A CS2C kína piacvezető rendszerszoftver-vállalataként a hazai és külföldi vállalkozásokkal történő együttműködés kibővítésére összpontosít.” – mondta Qin Yong, a CS2C elnök-vezérigazgatója. „A Novell-lel, mint a világ piacvezető Linux vállalatával kiépített stratégiai partnerkapcsolatunk fontos lépés számunkra, hiszen így közös erővel segíthetjük elő a Linux elfogadtatását az iparágban.” - tette hozzá Yong.

A Novell és a CS2C közösen terjesztik a kimondottan a kínai piacra fejlesztett értéknövelt Linux termékeket és megoldásokat, valamint együttműködnek honosításuk során. A két vállalat termék- és technológiai képzéseket kínál, technikai támogatást és szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek, valamint közös marketing és védjegypromóciós tevékenységet végez a Linux termékekhez, szolgáltatásokhoz és megoldásokhoz kapcsolódóan. 2004-ben a Novell csatlakozott a kínai Linux Standard Base és Open Source Initiative kezdeményezésekhez, hogy fejlett technológiákkal és szolgáltatásokkal segítse Kínát a kínai Linux piac növekedésének és fejlesztésének támogatásában.

„Kína a Linux alkalmazások bevezetésének egyik úttörőjeként ismert, és kiemelten fontos piacot jelent a Novell számára. Ezért vállalatunk folyamatosan növeli befektetéseit Kínában, szorosan együttműködik a kormányzattal és tovább mélyíti kapcsolatait az ügyfelekkel és a partnerekkel.” – mondta Sen Ming Chang, a Novell ázsiai régiójáért felelős ügyvezető igazgatója és a csendes-óceáni térségért felelős alelnöke. „A CS2C vállalattal kialakított stratégiai partnerkapcsolatunk kulcsfontosságú mérföldkő e folyamat során.”– tette hozzá Chang.