Hírek

Újabb céget vett a Novell

  • A Novell felvásárolta az Immunix vállalatot, így az iparág legjobb alkalmazásbiztonsági megoldásait szállítja Linux rendszerekre

  • A Novell® AppArmor powered by Immunix™ védi a Linux környezeteket és a nyílt forráskódú megoldásokat a rosszindulatú támadások és vírusok ellen

  • Az Intel és a Novell egy közös stratégia kialakításán dolgozik

Budapest – 2005. május 24. – A Novell bejelentette, hogy felvásárolta az Immunix vállalatot, az egyik vezető Linux alapú alkalmazásbiztonsági megoldás-szállítót. Az Immunix fejlesztette ki az AppArmort, amely a ma elérhető leghatékonyabb és legkönnyebben használható Linux alkalmazásbiztonsági rendszer. Az új termék Novell® AppArmor powered by Immunix™ néven fog megjelenni, és mind a Linux operációs rendszert, mind pedig az alkalmazásokat védi a külső vagy belső támadásoktól, vírusoktól és rosszindulatú kódoktól. Ennek eredményeként a vállalatok megvédhetik kulcsfontosságú céges adataikat, és csökkenthetik hálózat-felügyeleti költségeiket.

„A hozzáférési pontok szigorú védelmén alapuló biztonság lett az egyik kedvelt megoldási mód arra, hogy az alkalmazásokat megvédjék a külső veszélyektől és egymástól. Az Immunix megvásárlása kiegészíti a Novell Linux portfolióját, és közvetlenül kapcsolódik a Novell céljához, hogy a SUSE Linux Enterprise Server-hez, mint adatközpont megoldáshoz további kritikus szolgáltatásokat biztosítson”- mondta Al Gillen, az IDC rendszeralkalmazások kutatási igazgatója.

A Novell AppArmor proaktív biztonsági megoldása úgy csökkenti a sürgős, reaktív hibajavítások számát, hogy a támadásokat még azelőtt megállítja, mielőtt azok hatást gyakorolhatnának a rendszerre. Ennek köszönhetően a hibajavítás ütemezhető karbantartási tevékenységgé válhat, nem pedig szükséghelyzeti megoldássá. Az AppArmor előre meghatározott biztonsági házirend csomagokat kínál népszerű alkalmazásokhoz, például a Web és az e-mail elérésekhez, távoli bejelentkezéshez, valamint olyan varázslókat, amelyek leegyszerűsítik az egyéni biztonsági házirendek létrehozását és telepítését. A beépített jelentéskészítési és figyelmeztető szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az informatikai szakemberek gyorsan és könnyen biztosítsák a biztonsági szabályozásoknak való megfelelést, valamint behatolás esetén azonnali értesítést kapjanak.

„Az Intel és a Novell egy közös stratégia kialakításán dolgozik, amelynek célja az IT vezetők segítése rendszereik fejlesztésében. Az Immunix AppArmor integrálása a Novell termékportfóliójába összhangban van ezzel a stratégiával, mivel hatékonyan csökkenti az alkalmazások sebezhetőségéből származó következményeket” – mondta Jon Bork, az Intel Corporation nyílt forráskód programirodájának igazgatója. „A biztonság és kezelhetőség növelése érdekében az informatikai szervezetek egyre nagyobb mértékben támaszkodnak az Intel® Virtualization és Intel® Active Management technológiákat alkalmazó, Intel-alapú platformokon futó Novell rendszerekre”- tette hozzá Bork.

Az AppArmor tovább növeli a Novell vállalati szintű biztonság melletti elkötelezettségét. A Novell SUSE® LINUX Enterprise Server 9 volt az első kereskedelmi Linux disztribúció, amely a Security Enhanced Linux (SELinux) támogatására készült, és megkapta az Evaluation Assurance Level 4+ (EAL4+) tanúsítványt.

Az oregoni Portlandben, 1998-ban alapított Immunix közreműködött a Linux kernel biztonsági szerkezetének kifejlesztésében, és szoros kapcsolatban áll a Linux fejlesztői közösséggel. „A biztonság a szenvedélyünk, nemcsak a szakmánk. Mérnökeink nagy mennyiségű és igen speciális számítástechnikai szaktudást fektettek be az Immunix kiszolgáló-alapú Linux biztonságtechnológiájának létrehozása során” - nyilatkozta Crispin Cowan, az Immunix műszaki vezetője és társalapítója.

A Novell AppArmorról további információ a http://www.novell.com/apparmor honlapon található.