Hírek

Elemzők szerint a Novellé az iparág „Legjobb Vállalati Biztonsági Megoldása”

  • A Novell tovább erősít a vállalati biztonsági megoldások területén

  • A Novell személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldásait az iparági szakértők kategóriájuk legjobbjainak ismerték el

Budapest — 2005. június 1. – A Novell személyazonosság- és hozzáférés-kezelési termékcsaládja nyerte a 2005-ös Codie Awards „Legjobb Vállalati Biztonsági Megoldása” díjat (Best Enterprise Security Solution), amely a termék kiemelkedő szolgáltatásait és eredményeit ismeri el. A Novell® Indentity Manager és a Novell exteNd™ termékek is igen előkelő helyezést értek el a legjobb biztonsági termék, illetve a legjobb webszolgáltatási megoldás kategóriákban. A 2005-ös Codie Awards eredményei jól mutatják a Novell megoldások kiemelkedő teljesítményét a vállalati biztonság területén.

A Software & Information Industry Association (SIIA) által támogatott Codie Awards a szoftver és a digitális tartalom iparágak legjobb termékeit és szolgáltatásait mutatja be. Összesen 800 cég több mint 1000 termékét jelölték a Codie díjaira ebben az évben, ahol az utolsó fordulóba már csak az IT szaksajtó, a technológiai szerzők és az iparági szakértők által javasolt termékek és szolgáltatások kerülhettek be. A végső döntést maguk a Software & Information Industry Association (SIIA) tagjai hozták meg.

„Ez a díj megerősíti piacvezető szerepünket, és megmutatja megoldásaink sikerét a vállalati biztonság területén. A Novell továbbra is valódi értéket nyújt díjnyertes termékeivel, amelyek az ügyfelek rendszereinek biztonságát szolgálják, és hatékonyan juttatják el a megfelelő erőforrásokat és információkat a megfelelő embereknek” - mondta David Litwack, a Novell személyazonosság alapú termékekért felelős ügyvezető alelnöke.

A Novell személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldásai rugalmas alapot biztosítanak ahhoz, hogy a szervezetek gyorsan és hatékonyan reagáljanak a külső és belső változásokra egyaránt. Ezeket a megoldásokat használva - az erőforrás-kiosztás, jelszókezelés, hozzáférés-kezelés, címtárszolgáltatás, metacímtár és auditálás területein - az ügyfelek a megfelelő erőforrásokat és információt juttathatják el a megfelelő emberekhez, a megfelelő időben. Eközben megerősítik a rendszer biztonságát, csökkentik az informatikai költségeket és hatékonyabb felhasználói környezetet biztosítanak.