Hírek

A Novell kiadta az első hitelesített Linux konfigurációját a HP, az Oracle és a JBoss közreműködésével

  • Megjelent a Novell Hitelesített Konfiguráció Program első ajánlata, amely felgyorsítja a Linux alapú alkalmazások telepítését a vállalatoknál

  • Teljes mértékben ellenőrzött és optimalizált szoftvermegoldások Linux platformon

Budapest — 2005. június 10. – A Novell bejelentette a Hitelesített Konfiguráció Programjának első megoldását, amely HP szervereken futó Novell, JBoss és Oracle szoftverekből épül fel. A Novell Hitelesített Konfiguráció Programjának (Validated Configuration Program) célja, hogy definiálja és minősítse a Linuxon elérhető különböző alkalmazásokat, azok integrációját és különböző platformokon történő működését. A Novell Hitelesített Konfiguráció Program tehát az eddigi tanúsítási eljárásokon túlmutató kezdeményezés, amely az adatközpontokban szükséges komplex konfigurációk tesztelését tűzi ki célul. Ennek a kezdeményezésnek a keretében nem csak az egyes alkotóelemek kerülnek bevizsgálásra, hanem a teljes konfiguráció.

Az ügyfeleknek biztosnak kell lenniük abban, hogy üzletmenetük megszakítása nélkül vezethetik be vállalatuknál a Linux alapú alkalmazásokat. A Novell Hitelesített Konfiguráció Program lehetővé teszi, hogy a felhasználók időt és pénzt takarítsanak meg a modellezés és próbatesztelés során" - mondta David Patrick, a Novell alelnöke és a Linux rendszerekért, nyílt forráskódú platformokért és szolgáltatásokért felelős vezetője.

A Novell® Hitelesített Konfiguráció Program keretében a Novell és partnerei integrálják és tesztelik az összes komponenst, dokumentálják a telepítés leghatékonyabb eljárásait, valamint javasolt konfigurációkat fejlesztenek ki.

Az ügyfelek manapság egyre inkább igénylik az integrált alkalmazás- és adatbázisszoftver-kombinációk telepítését Linux környezetben," - mondta Martin Fink, a HP Linux és nyílt forráskódú rendszerekért felelős vezetője és alelnöke. „A HP Linux Reference Architecture termékei eddig is sikeresek voltak, de a Novell Hitelesített Konfiguráció Program keretében a Novellel folytatott együttműködés következményeként mindkét vállalat sokkal felkészültebben tud majd teljes mértékben ellenőrzött és optimalizált szoftvermegoldásokat kínálni a Linux és a nyílt forráskódú rendszerekre." – tette hozzá Fink.

A JBoss elkötelezte magát amellett, hogy a professzionális nyílt forráskódú rendszereket biztonságos és megbízható vállalati megoldássá fejleszti. A nyílt forráskódú rendszerek és a kereskedelmi termékek kombinációja ebben a Novell megoldásban a mai piaci helyzet valóságát tükrözi: a nyílt forráskódú programok vállalati elfogadásának elősegítése érdekében a szállítóknak együtt kell működniük, hogy sikeres módszert kínálhassanak a nyílt forráskódú rendszerek bevezetéséhez." – mondta Bob Bickel, a JBoss, Inc. stratégiai és vállalati fejlesztésért felelős alelnöke.

A Novell Hitelesített Konfiguráció Program első megoldása a következőket tartalmazza:

  • SUSE® LINUX Enterprise Server 9, a Novell élvonalbeli Linux operációs rendszere, mely vezető biztonsági képességekkel és teljesítménnyel rendelkezik, így könnyedén kielégíti a vállalati adatközpontok igényeit is.

  • HP® BladeSystem szerverek, a HP BladeSystem BL 20p és BL30p blade szerverek a blade tervezési irányzat egyszerűségét és hatékonyságát, az iparági szabványok alacsony költségeit és a vállalati felügyeleti eszközöket egyesítik egy ideális platformmá, mely remek alapot nyújt a nyílt forráskódú és a Linux megoldásoknak.

  • Oracle® Database és Oracle Real Application Clusters, melyek magas szintű elérhetőséget, biztonságot és skálázhatóságot biztosítanak. Az Oracle Real Application Clusters használatával az Oracle Database rendszer clusterekbe szervezhető olyan nagy megbízhatóságú infrastruktúra kialakításához, mely jelentős fejlődésre képes az ügyfelek jövőbeli szükségleteinek kielégítése érdekében.

  • JBoss® Application Server 4.0, a vezető nyílt forráskódú, vállalati szintű J2EE™ platform e-business alkalmazásokhoz.

Ez a Novell által minősített konfiguráció a Novell, a HP és az Oracle közreműködésével született minősített konfigurációk első eleme, melynek rugalmassága az ügyfelek számára lehetővé teszi a vegyes forrású megoldások beépítését jelenlegi környezetükbe.

Elérhetőség

A minősített konfiguráció adatai - többek között a teljesítménytesztek -, az ajánlott konfigurációs információk és a telepítés bevált módszerei 2005. június végétől elérhetők a Novellnél. A szolgáltatás hardver- és szoftverelemei várhatóan 2005. harmadik negyedévétől lesznek elérhetők a Novellnél és a HP-nél.