Hírek

A Novell és a Fujitsu nagy teljesítményű szerverekhez szállít Linux rendszereket

  • A Novell és a Fujitsu megállapodása új, megbízható Linux alapú szervermegoldást kínál az ügyfeleknek világszerte

  • A hazai szerverpiacon a Linux 54 %-os növekedést ért el a tavalyi évben, ami több mint kétszerese a magyar piac bővülésének

Budapest - 2005. július 27 . – A Novell és a Fujitsu Limited bejelentették az új Linux technológiák szállításáról és ügyféltámogatásról szóló megállapodásukat. Az egyezmény keretében a Fujitsu támogatási szolgáltatást nyújt a Novell SUSE® LINUX Enterprise Server csomagjához, a kiemelt fontosságú üzleti feladatokat ellátó PRIMEQUEST™ és PRIMERGY™ szervereihez. Ennek eredményeként az ügyfelek a Linux-piac két vezető szállítójának támogatásával egy új, megbízható Linux megoldáshoz jutnak, amely megfelel a nagy teljesítményű szerverek iránti elvárásaiknak.

A Novell és a Fujitsu együttműködése vélhetően Magyarországon is tovább erősíti a Linux térhódítását. Az IDC számai azt mutatják, hogy a szerverek piacán is folyamatosan erősödő Linux hazánkban a világtrendekkel megegyező eredményeket produkál, hiszen a tavalyi évben a szervereladások terén a Linux részesedése 54 %-kal növekedett Magyarországon, a teljes piac 22 %-os bővülése mellett.

„A Fujitsu a 2002 októberében bejelentett Linux üzleti stratégiánk keretében világszerte szállít Linux megoldásokat. A Novellel kötött megállapodás tovább erősíti elkötelezettségünket az ügyfeleinknek nyújtott magas színvonalú Linux megoldások továbbfejlesztésére” - mondta Kiyoshi Sensui, a Fujitsu Limited szerverekkel foglalkozó egység Linux szoftverfejlesztési részlegének ügyvezető igazgatója.

A Fujitsu Siemens Computers 2000-ben már kötött egy együttműködési megállapodást a SUSE LINUX-szal, melynek értelmében támogatja a SUSE Linux Enterprise Server szállítását PRIMERGY szervereihez, és ehhez megfelelő szakmai támogatást is nyújt Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. A jelenlegi megállapodás kibővíti a korábbi együttműködést: a SUSE LINUX Enterprise Server szállítását az egész világra és a teljes Fujitsu Csoportra kiterjeszti. A Fujitsu immáron teljes szakértői tanácsadást nyújt a Novell SUSE Linux Enterprise Server és saját nagy teljesítményű szerverei hatékony együttműködéséhez.

„A Novell és a Fujitsu közötti kapcsolat kiterjesztése és erősítése új előnyöket kínál az ügyfeleknek. Ez egy fontos lépés, mert a Novell elkötelezett a fejlett adatközpontok és a nagy teljesítményű számítástechnikai szolgáltatások Linux rendszerre történő építése mellett”- mondta Ron Hovsepian, a Novell ügyvezető alelnöke és világszintű tevékenységért felelős elnöke.

A Fujitsu a számítógépeket, szervereket és optikai hálózatokat szállító öt legnagyobb vállalat egyike, Japán vezető szerver- és optikai hálózati eszköz szállító cége. Az üzletmenet szempontjából kiemelt fontosságú Linux megoldások iránti egyre növekvő igény miatt a Fujitsu a Linuxot IT infrastruktúra platformként támogatja, amely saját szolgáltatásaiban és támogatási ajánlataiban is fontos szerepet tölt be. A Fujitsu vállalati kategóriájú Intel architektúrájú szerverei, a PRIMEQUEST és a PRIMERGY, kiválóan illeszkednek a Linux megoldásokhoz, amelyeket szintén nagy terhelésre optimalizáltak.

„A Fujitsu Siemens Computers számára is kiemelkedően fontos ez a megállapodás” – mondta Dieter Herzog, a Fujitsu Siemens Computers vállalati termékekért felelős ügyvezető alelnöke. „Erősíteni fogja világszerte a Fujitsu csoport vállalatainak piaci lendületét az ipari szabvány és a kulcsfontosságú szerverek terén, és ügyfeleink számára szabad választást tesz lehetővé, hogy alkalmazásaikat az általuk jobbnak ítélt környezetben futtathassák”- tette hozzá Herzog.

A Fujitsuról

A Fujitsu egy vezető, ügyfélközpontú informatikai és telekommunikációs megoldásokat szállító globális vállalat. Élvonalbeli eszköztechnológiái, nagy megbízhatóságú számítástechnikai és telekommunikációs platformjai, valamint világméretű rendszer- és szolgáltatás-szakértő gárdája egyedülálló pozícióba emeli az ügyfelek sikere szempontjából végtelen sok lehetőséget nyújtó átfogó megoldások terén. A tokiói székhelyű Fujitsu Limited (TSE: 6702) 4,7 milliárd yen (44,5 milliárd dollár) konszolidált árbevételt jelentett be a 2005. március 31-én lezárult pénzügyi évre. További információt a vállalatról a www.fujitsu.com címen talál.