Hírek

Biztos háttér a nyílt forráskódú megoldásokat szállító cégeknek

  • A Novell Market Start programja a vezető nyílt forráskódú megoldásszállítók támogatásával életképes és értékes informatikai megoldásokat kínál az ügyfeleknek

  • A Market Start program keretében a Novell biztosítja a résztvevőknek a kellő marketing, értékesítési, valamint terméktámogatási szolgáltatásokat, így a piaci bevezetéshez szükséges infrastruktúra kiépítése helyett technológiájuk, termékeik és szolgáltatásaik fejlesztésre koncentrálhatnak

Budapest, 2005. augusztus 25. – A Novell a LinuxWorld konferencián bejelentette, hogy a vezető nyílt forráskódú alkalmazásszállítók is aktívan részt vesznek a Novell® Market Start programjában. Az év elején bejelentett Market Start program a Novell nyílt forráskódú operációs infrastruktúrájához sorakoztat fel nyílt forráskódú megoldásokat, új és költséghatékony szoftvermegoldásokat szállítva ezzel a piacra. A program első partnerei között szerepel az Astaro, a GroundWork, az InsynQ, a Lumen Software, a Pentaho és a SugarCRM. Ennek eredményképpen az ügyfelek kiaknázhatják a nagyvállalati szintű, nyílt forráskódú alkalmazások előnyeit, és rendkívül versenyképes áron növelhetik hatékonyságukat, mindehhez a Novell vállalati szintű terméktámogatása biztosítja a hátteret.

"Minden Linux disztribúció számára kritikus fontosságú a közösség építése és fenntartása" - nyilatkozta Dan Kusnetzky, az IDC rendszerszoftver-kutatásokért felelős alelnöke. "A Novell egy erős közösséget szeretne kiépíteni, a régóta tartó partneri együttműködésekre és a nagyvállalati szoftverszállítóként betöltött vezető pozíciójára alapozva." - tette hozzá Kusnetzky.

David Axmark, a MySQL AB egyik alapítója és nyílt forráskódú kapcsolatokért felelős alelnöke szerint: "A Novell innovatív programja keretében a Novell megosztja tapasztalatait és értékesítési hálózatát a gyorsan fejlődő nyílt forráskódú és Linux szoftverszállítókkal, így ismertséget szerezhetnek, és kapcsolatokat építhetnek ki az üzleti informatika világában. A Novell arra biztatja ügyfeleit, viszonteladóit és partnereit, hogy ismerjék meg és használják ki a nyílt forráskód előnyeit. Ez a gazdasági rendszer minden tagját segíti, a legnagyobb vállalatoktól kezdve a szabadúszó programozókig" - tette hozzá Axmark.

A Novell Market Start program létrehozásának célja volt, hogy azon cégek egyre növekvő igényeit kiszolgálják, ahol a működő rendszerbe nyílt forráskódú alkalmazásokat szeretnének bevezetni és integrálni. Annak ellenére, hogy ma már számos nyílt forráskódú alkalmazásszállító létezik, a globális értékesítési és támogatási infrastruktúra hiányában szoftvermegoldásaik nem eléggé elfogadottak. A Market Start program keretében e szállítóknak a Novell biztosítja a kellő marketing, értékesítési, valamint terméktámogatási szolgáltatásokat. Így a piaci bevezetéshez szükséges infrastruktúra kiépítése helyett technológiájuk, termékeik és szolgáltatásai fejlesztésre koncentrálhatnak.

"Ügyfeleink szeretnék kihasználni az egyre növekvő számban piacra kerülő nyílt forráskódú megoldások előnyeit, de egyidejűleg minimalizálni kívánják a telepítés kockázatát" - nyilatkozta Bill Hewitt, a Novell vezető alelnöke és a marketingosztály vezetője. "A Market Start program segítségével az ügyfelek világszínvonalú támogatás mellett juthatnak élvonalbeli megoldásokhoz. Ez egyaránt előnyös az ügyfeleink, a partnereink és az egész nyílt forráskódú közösség számára" - tette hozzá Hewit.

A Novell Market Start programról további információt a http://www.novell.com/linux/marketstart honlapon talál.