Hírek

A Novell adatbázis-kezelő szoftvert és terméktámogatást kínál a MySQL Network keretében

Budapest, 2005. augusztus 26. – A Novell és a MySQL AB aláírták együttműködési szerzősésüket, melynek keretében a jövőben új, kibővített és kombinált terméktámogatást nyújtanak a népszerű nyílt forráskódú LAMP (Linux + Apache + MySQL + PHP/Perl/Python) infrastruktúra csomag fontos komponenseihez. A viszonteladói és közös terméktámogatást tartalmazó együttműködés alapján - amely az egyetlen ilyen jellegű megállapodás egy Linux szállító és a MySQL AB között -, a Novell a jövőben közvetlenül kínál előfizetési lehetőséget ügyfeleinek a MySQL Network kereskedelmi adatbázis szolgáltatására. Ennek eredményeképpen az ügyfelek nagyvállalati szintű, nyílt forráskódú alapot biztosíthatnak informatikai infrastruktúrájukhoz.

A februárban indított MySQL Network egy előnyös előfizetési ajánlat, amely minden olyan eszközt biztosít a modern vállalkozások számára, amire szükségük lehet a MySQL szolgáltatást használó adatbázis megoldások sikeres fejlesztéséhez és alkalmazásához. A MySQL Network többek között hozzáférést biztosít a minősített MySQL® szoftverekhez, frissítésekhez és fejlesztésekhez, a megelőzést segítő figyelmeztetésekhez és tanácsadókhoz, az internetes MySQL tudásbázishoz valamint a teljes körű műszaki támogatáshoz is.

„A Friendster, a legnagyobb közösségi weboldal, 19 millió felhasználója egy olyan rendszerbe fekteti bizalmát, amely naponta több mint egy milliárd adatbázis lekérdezést kezel” - nyilatkozta Dave Kochbeck, a Friendster műszaki igazgatója. „A MySQL SUSE® LINUX rendszeren történő futtatása ideális megoldás a számunkra. Mivel a MySQL Network közvetlenül elérhető lesz a Novell rendszerből, még több ügyfél használhatja majd ki a megfizethető, vállalati szintű adatbázis technológia előnyeit, amelyet a Novell világszínvonalú támogatási szakemberei biztosítanak” – tette hozzá Kochbeck.

A Novell a világméretű terméktámogatásban és a vállalati szintű szoftverek szállítójaként szerzett több mint 20 éves tapasztalatának köszönhetően megfelelő tudással és kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy vállalati szintű támogatást nyújtson a MySQL felhasználóknak. A megállapodás felgyorsítja a MySQL vállalati alkalmazásának elfogadását, amely jelenleg is a legnépszerűbb nyílt forráskódú adatbázis több mint 6 millió aktív telepítéssel világszerte.

„Az adatbázisunkat használó ügyfelek igényeinek tettünk eleget azzal, hogy egy tesztelt és támogatott infrastruktúrát nyújtunk, együttműködve olyan élvonalbeli platformszolgáltatokkal, mint a Novell” - nyilatkozta Marten Mickos, a MySQL AB vezérigazgatója. „A MySQL Network elsőrangú műszaki támogatásának operációs rendszerekre és egyéb alkalmazásokra történő integrálása tovább növeli a Novell nyílt forráskódú szoftverek piacán betöltött vezető pozícióját.” – tette hozzá Mickos.

„A MySQL egy robusztus, életképes alternatívája a piac hagyományos ajánlatainak” - mondta David Patrick, a Novell alelnöke és a Linux nyílt forráskódú platformokért és szolgáltatásokért felelős vezérigazgatója. „A MySQL-hez világszínvonalú támogatási szolgáltatást biztosítunk, így mérsékeljük a több szolgáltatóval történő munkavégzés bonyolultságát, egyúttal csökkentjük a vállalatok teljes tulajdonlási költségét is.” – tette hozzá Patrick.