Hírek

A Novell virtuális adatközpont infrastruktúrát kínál a VMware-rel együttműködve

  • A Novell és a VMware kiterjesztett partnerkapcsolati együttműködésének célja a működési hatékonyság növelése és a teljes tulajdonlási költség csökkentése

  • A Novell több mint 5 000 Novell Open Enterprise Servert és SUSE Linux Enterprise Servert osztott szét VMware virtuális gépekre az ügyfelek általi értékelés, a fejlesztés és a megoldások tesztelésének leegyszerűsítése és meggyorsítása érdekében

Budapest, 2005. augusztus 29. - A Novell és a VMware kiterjeszti meglévő partnerkapcsolatát, és közös fejlesztéseket, új technológiai megoldásokat, szolgáltatásokat, valamint kibővített vásárlói támogatást biztosítanak. A VMware virtuális infrastruktúra napjaink vezető adatközpont-virtualizációs megoldása, több mint 10 000 nagyvállalati ügyféllel rendelkezik, amelyből 80-an a száz legnagyobb céget tartalmazó Fortune 100 listán is szerepelnek. A Novell és a VMware a megállapodásuk értelmében új megoldásokat szállítanak a Novell ügyfeleinek a szerverkonszolidációra, verzióléptetésre, kiszolgálásra, leállás nélküli karbantartásra és a dinamikus munkaterhelés optimalizálására. Ez az ügyfelek meglévő infrastruktúrájának jobb kihasználtságát és műszaki befektetéseik nagyobb megtérülését eredményezheti.

A Novell támogatni fogja az adatközpont infrastruktúrájára épülő virtuális megoldásokat a vezető termékeit használó ügyfelek számára. Ezek a termékek a SUSE® Linux Enterprise Server, az Open Enterprise Server, a NetWare, az eDirectory™, a ZENworks® és a GroupWise®. A Novell mostantól vállalati szintű műszaki támogatást biztosít a VMware termékeihez, ezzel ügyfeleinek egypontos támogatást kínálva. Emellett a VMware és a Novell létrehoztak egy programot, amely biztosítja, hogy a SUSE Linux-alapú partnermegoldások széles körben elérhetők legyenek az ügyfelek számára. Ennek a programnak a kísérleti stádiumában a Novell több mint 5 000 Novell® Open Enterprise Server és SUSE Linux Enterprise Server környezetet osztott szét VMware virtuális gépekre az ügyfelek általi értékelés, a fejlesztés és a megoldások tesztelésének leegyszerűsítése és meggyorsítása érdekében. A Novell továbbá VMware termékeket integrált virtualizációs tanácsadói módszertanába, valamint tervezési, tanácsadási és integrációs szolgáltatásokat biztosít majd azokhoz a Novell megoldásokhoz, amelyek a VMware virtuális infrastruktúráján alapulnak.

„A Novellel való együttműködésünk kiterjesztése ügyfeleink igényein alapul: az üzleti szempontból kulcsfontosságú adatközpont-környezeteikben is szükség van rá, hogy a VMware virtuális infrastruktúra optimalizálja a teljes tulajdonlási költséget, a kezelhetőséget és elérhetőséget. A Novell kiemelt stratégiai partner számunkra, nem csak alkalmazásszállítóként, hanem vállalati adatközpontokra tervezett platformja miatt is” - nyilatkozta Brian Byun, a VMware stratégia szövetségek alelnöke.

„A VMware egy fontos alkotóelem a Novell adatközpont megoldásainak portfoliójában” - nyilatkozta David Patrick, a Novell alelnöke és a Linux nyílt forráskódú platformokért és szerverekért felelős vezérigazgatója. „Partnerkapcsolatunk fejleszteni fogja a Novell termékek VMware virtuális infrastruktúra megoldásait, többek között a kárelhárítást, a dinamikus munkaterhelés átvitelét és az üzemszünet nélküli karbantartást. A működési megbízhatóság fejlesztését tartjuk szem előtt, és ez jelentős előnyt jelent ügyfeleinknek.”