Hírek

Novell Linux rendszer az 1200 üzletet működtető hálózatban

  • A Ritz Camera a Novell Linux rendszerét választja teljes kiskereskedelmi áruházláncának felszerelésére

  • A vezető fényképezőgép kiskereskedő Novell rendszert vezet bez Egyesült Államok beli üzleteinek pénztárgépein a hatékonyság növelése és az elosztott rendszerfelügyelet egyszerűsítése céljából

Budapest, 2005. augusztus 30. – A Novell bejelentette, hogy a Ritz Camera, Észak-Amerika legnagyobb fényképezőgép és fotófelszerelés forgalmazója a Novell Linux rendszerét fogja bevezetni áruházi infrastruktúrájába. A 10 000 alkalmazottal és több mint 1200 üzlettel rendelkező Ritz Camera választása a Novell Linux rendszerére esett, a Novell robusztus felhasználóprogramjai és eszközei, értéknövelt Linux felügyelete, csoportmunka ajánlatai és világszínvonalú terméktámogatása miatt. A Ritz Camera növekvő hatékonyságot, jelentősen fejlettebb rendszer-felügyeleti képességeket és jobb teljesítményt vár az áruházak új rendszereitől.

„A Ritz Camera jelentős növekedést ért el az utóbbi években, részben a jelentős felvásárlásoknak (például a Wolf Camera ) köszönhetően” - nyilatkozta Bob O'Hern, a Ritz Camera információs rendszerekért felelős részlegének alelnöke. „A teljesítmény javítása érdekében úgy kellett fejlesztenünk rendszerünket, hogy jobban vezérelhetővé váljanak a felügyeleti és biztonsági feladatok. A Novell Linux platformja - a Linux felügyelettel és a vállalati szintű terméktámogatással egyesítve - meggyőzött minket.” – tette hozzá O’Hern.

A Ritz Camera a Novell® Linux Desktop operációs rendszert fogja használni az áruházlánc pénztárgépein, és egy külön e célra fejlesztett Linuxos értékesítési programcsomagot fog futtatni. A Ritz Camera emellett kihasználja a Novell erőforrás-kezelési csomagjának, a ZENworksnek az előnyeit, a Linux operációs rendszer problémamentes frissítése és a központosított hibaelhárítás céljából. Az alkalmazottak közötti kommunikáció javítása érdekében a Ritz Camera egy többplatformos internetes levelező rendszert, a Novell NetMail® alkalmazást is telepíti, amelynek fő jellemzője a skálázhatóság és az egyszerű használat.

„A Linux nagyon változatos környezetekben bizonyítja képességeit” - nyilatkozta Susan Heystee, a Novell North America elnöke. „A teljesítmény, a biztonság és a felügyelet kulcsfontosságú tényezők a Ritz Camera és a hozzá hasonló kiskereskedelmi láncok számára, amelyek működéséhez elengedthetetlen a rendszer folyamatos működése. A Ritz élen jár a nyílt forráskódú technológia előnyeinek felismerésében, és nagyon örülünk, hogy a stratégiai partnerük lehetünk.” – tette hozzá Heystee.

A www.novell.com/success honlapon további információkat talál arról, hogy az ügyfelek hogyan használják ki a Novell megoldásokat világszerte.