Hírek

A Novell leegyszerűsíti a Linuxra történő szerveráttérést

  • A Novell a fájlkezelési teljesítmény és a fájlmegosztás továbbfejlesztésével nagymértékben leegyszerűsíti a vállalatok belső munkacsoport szolgáltatásainak átvitelét Linux rendszerekre

  • A Novell Open Enterprise Server továbbfejlesztett változata a mai naptól elérhető

  • A Novell Client for Linux már része az új Open Enterprise Server csomagnak.

Budapest, 2005. augusztus 31. - A Novell bejelentette a Novell® Open Enterprise Server továbbfejlesztett változatának megjelenését, amely nagyobb teljesítménnyel és fejlett áttérési eszközökkel jelentősen leegyszerűsíti a vállalatok számára a Linux rendszerekre történő áttérést. Az Open Enterprise Server most még egyszerűbbé teszi a Windows felhasználók számára a kulcsfontosságú munkacsoport szolgáltatások, mint például a fájl- és nyomtatómegosztás akár egy lépésben, akár fokozatosan történő átvitelét Linux rendszerekre. Ennek eredményeként a vásárlók kihasználhatják a nyílt, rugalmas és költséghatékony Linux átállás előnyeit, a hatékony hardverhasználatból származó költségmegtakarítást és a nyílt forráskódú technológiák telepítésének rugalmasságát.

„Költségeink csökkentése mellett befektetéseink minél nagyobb arányú megtérülésére törekszünk, ezért a Novell példamutató elkötelezettsége az egész Linux közösség felé, a munkaállomástól kezdve a vállalati szerverig, nagy segítséget jelent a számunkra” - nyilatkozta Tony Cape, a Pennsylvaniai Szenátus asztali számítógépek használatát segítő csoportjának vezetője. „Egészen addig nem terveztük a Linux asztali rendszerekre történő átállást, amíg a Novell Client for Linux meg nem jelent az Open Enterprise Server csomagban. Így, még tovább csökkenthetjük a költségeinket azáltal, hogy nem köteleztük el magunkat egyetlen desktop operációs rendszer mellett.” – tette hozzá Cape.

A Novell Open Enterprise Server egy biztonságos és megbízható szolgáltatáscsomag, amely bevált fájl-, címtár-, felügyeleti-, csoportmunka- és alkalmazásszolgáltatásokat nyújt. A Linuxra történő egyszerűbb átálláson kívül az új fejlesztések közé tartozik a népszerű Novell Storage Services™ szolgáltatásának megnövelt teljesítménye Linux alatti futtatásakor. További előnyt jelent a Novell iFolder® 3.0 alkalmazás, amely lehetővé teszi a fájlok megosztását személyes fájlarchiválással együtt, valamint helytől és időtől független hozzáférést is biztosít. A Novell Client™ for Linux szintén megtalálható az Open Enterprise Server csomagban, mellyel lehetőség nyílik biztonságos hitelesítésre, a szolgáltatások és alkalmazások elérésére, automatikus meghajtó-csatlakoztatásra és több más kulcsfontosságú folyamatra, amelyek a korábbi Windows asztali elérhetőségeken túl már a Linux asztali rendszereken is elérhetőek.

„A továbbfejlesztett Open Enterprise Server lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az igényeiknek leginkább megfelelő platformcsomagot könnyebben és kevesebb költség ráfordításával választhassák ki.” - nyilatkozta David Patrick, a Novell alelnöke és a Linux nyílt forráskódú platformok és szolgáltatások részlegének vezérigazgatója. „Az ügyfelek választási lehetőséget szeretnének, a Novell Open Enterprise Server pedig biztosítja ezt a számukra.” – tette hozzá Patrick.

Elérhetőség

Az Open Enterprise Server Support Pack 1 (SP1) augusztus 31-től elérhető a support.novell.com honlapon. Az Open Enterprise Server SP1 csomaghoz a jelenlegi ügyfelek ingyenesen hozzáférhetnek. További információk és részletek a www.novell.com/oes honlapon találhatók.