Hírek

Akár 100 nap alatt is megtérülhet a rendszer-felügyeleti befektetés

  • Folyamatosan bővülő ügyfélkör, világszerte 40 millió felhasználó és stabil árbevétel-növekedés jelzi a Novell ZENworks sikerét

  • A ZENworks bevezetése akár 100 nap alatt megtérül, és a 3 évre számított átlagos megtérülési ráta elérheti az 1012 %-ot

  • A díjnyertes csomag legfrissebb verziója lehetővé teszi a szervezetek számára a biztonság és az előírások betartásának biztosítását, valamint a felügyeleti költségek csökkentését

Budapest, 2005. szeptember 15. - A Novell Magyarország a mai napon bejelentette, hogy a Novell ZENworks legújabb, 7-es verziójának megjelenésével tovább erősíti vezető szerepét az erőforrás-kezelés területén. Az informatikai környezetek folyamatos fejlődésével az erőforrás-kezelés kulcsfontosságú segítséget nyújt az ügyfeleknek az elszabadult költségek féken tartásához. A számítástechnikai eszközök, köztük a munkaállomások, laptopok és kézi számítógépek gyors terjedése a növekvő külső kihívásokkal - például a kártékony vírusokkal vagy a szigorú megfelelési követelményekkel - kiegészülve szükségessé tették, hogy az IT szervezetek proaktívabb és erőteljesebb megközelítést alkalmazzanak az erőforrás-kezelési kihívásokkal szemben. A biztonság, a licenceknek történő megfelelés, a számítástechnikai eszközök növekvő száma és a költségmegtakarítások iránti igény továbbra is kulcsfontosságú tényezők lesznek a vállalatok számára, tevékenységi területüktől függetlenül.

„A rendszerfelügyelet jelenti az egyik legnagyobb kihívást napjaink heterogén és összetett informatikai környezetében. A döntéshozók nehéz helyzetben vannak, hiszen a növekvő szolgáltatás-igényeket a csökkenő IT költségvetés keretein belül kell megoldaniuk, úgy hogy ez nem mehet a szolgáltatások minőségének rovására. Erre a problémára nyújt megoldást a Novell ZENworks legújabb, 7-es változata, amely csökkenti a kiadásokat, növeli az IT részleg hatékonyságát, és optimálisan kezeli az informatikai készleteket”- mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Az IDC legfrissebb elemzése szerint a ZENworks a gyakorlatban is bizonyította, hogy a kezdeti beruházás akár 100 nap alatt megtérülhet, és a 3 évre számított átlagos megtérülési ráta elérheti az 1012 %-ot. A termék sikerét jelzi, hogy a ZENworks hét egymást követő negyedévben folyamatos árbevétel-növekedést eredményezett, és 4 millió új felhasználót szerzett az elmúlt két év során. Felhasználóink köre folyamatosan bővül, jelenleg világszerte 40 millió felhasználót szolgálunk ki ezzel a termékcsoporttal. Ügyfeleink már eddig is jelentős költségmegtakarításról és a befektetések gyors megtérüléséről számoltak be, ezért komoly várakozással tekintünk a ZENworks új, 7-es verziójának magyarországi bevezetése elé”- tette hozzá Szittya.

IDC TCO kutatás

Az IDC nemrégiben készült jelentése egy olyan ügyfelet mutat be, akinek számos előnyt jelent a ZENworks használata, mivel leegyszerűsíti a felügyeleti feladatokat, így a műszaki munkatársaknak kevesebb időt kell rutinszerű erőforráskezeléssel tölteniük. Ma már ugyanaz a feladat, ami korábban 8-10 órát vett igénybe, az kevesebb, mint egy óráig tart a ZENworks használatával, ami több mint 80%-os megtakarítást jelent csak a telepítés idejéből. A jelentés megerősítette az elemző cég azon megállapítását is, mely szerint a ZENworks beruházás három évre számított átlagos megtérülési rátája 1012 %, a kezdeti befektetés pedig kevesebb mint 100 nap alatt térül meg. Emellett a felmérésben szereplő vállalatok az állásidőt átlagosan 73 százalékkal csökkentették.

"A T-Mobile Magyarország Rt. az első verzió megjelenése óta használja a Novell ZENworks rendszerét. Informatikai infrastruktúránk rendkívül összetett, ezért jelentős kihívások elé állítja IT csapatunkat”- mondta Jókai Tibor a T-Mobile Magyarország Rt. Informatikai főosztályvezetője. „A ZENworks bevezetése óta rendszerünk felügyelete jelentősen leegyszerűsödött, nem csak időt, de költségvetésünk egy részét is megtakarítottuk. Ezeket az erőforrásokat ügyfeleink egyre magasabb szintű kiszolgálására fordítjuk. Érdeklődéssel várjuk, hogy a ZENworks legújabb verziója és ZENworks Asset Management eszköz-és készletgazdálkodási termék milyen további gyakorlati eredményeket jelent majd számunkra"- tette hozzá Jókai.

Novell® ZENworks 7

A Novell® ZENworks® leegyszerűsíti az informatikai erőforrások telepítését, kezelését és karbantartását a ma használatos heterogén környezetekben. A ZENworks egy integrált többplatformos eszközkészletet nyújt, amely asztali, hordozható, szerver és kéziszámítógépek teljes életciklusán keresztül automatikussá teszi a felügyeletet. Ezáltal az ügyfelek és a rendszergazdák feladatai is csökkenhetnek, valamint az informatikai költségek terén is megtakarításokat érhetnek el. Ugyanakkor a felhasználók számára szükséges összes erőforrás - a személyazonossági beállításoknak megfelelően - időben jut el a megfelelő emberekhez. Támogatja a NetWare, Open Enterprise Server, Linux és Windows platformokat. A Novell ZENworks egy automatikus, intelligens megoldást nyújt napjaink összetett platformjai és rendszerei kezelésére. Dinamikusan kezeli az informatikai erőforrásokat az üzleti házirendek automatikus alkalmazása és betartatása mellett, továbbá az eszköz- és személyazonosságoknak megfelelően. A Novell ZENworks egy teljes informatikai erőforrás-kezelési megoldást kínál, amellyel egyszerre valósítható meg informatikai környezetünk hatékony kezelése és a jövő rendszerfelügyeletének megalapozása.

Linux felügyelet

A Windows és Linux munkaállomások Linux szerverről történő felügyeletének képessége lehetővé teszi, hogy az ügyfelek kihasználják a Linux rugalmasságát, teljesítményét, biztonságát. A teljes Linux életciklus kezelésének képessége révén a szervezetek könnyen és gyorsan telepíthetik és felügyelhetik a Linux rendszert informatikai környezetükben, az informatikai tevékenység teljes költségének csökkentése mellett.

IT eszköz- és készletgazdálkodás - Novell® ZENworks Asset Management

A ZENworks termékcsalád részét képező Novell® ZENworks Asset Management rendszerfeltáró és készletező, licenckezelési, valamint szoftverhasználati és trendelemző képességekkel rendelkező integrált eszközkészletet kínál. Használatával a szervezetek a szoftverkiadások szabályozása érdekében a vállalat egészében nyomon követhetik a rendszerinformációkat és az eszközöket, valamint biztosíthatják a szoftverlicencek törvényi szabályozásoknak való megfelelését. Az új ZENworks 7 Asset Management megoldás továbbfejlesztett funkciói révén jobban nyomon követhetők és ellenőrizhetők a vállalatnál telepített alkalmazások szoftverlicencei.

További információ:

Felügyeleti megoldások - ZENworks termékcsalád