Hírek

Vezeték nélküli szoftvermegoldások a Novell GroupWise felhasználóinak

  • Az Intellisync Corporation, a vezeték nélküli rendszerekhez készült szoftvermegoldások vezető szállítója biztosítja világszerte a push e-mail és a Personal Information Management szolgáltatásokat a GroupWise felhasználói számára

Budapest, 2005. december 1. – A Novell és az Intellisync Corporation együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek értelmében az Intellisync vállalat biztosítja a jövőben a valósidejű vezeték nélküli push e-mail (külön letöltés nélkül azonnal olvasható levelek) és a Personal Information Management (PIM - személyi titkárprogram) szolgáltatásokat a Novell GroupWise felhasználói részére. Az Intellisync platformfüggetlen vezeték nélküli üzenetküldő technológiája beépül a Novell GroupWise 7 termékbe, így a Novell ügyfelei a világ bármely régiójában, gyakorlatilag bármely eszközről, bármely platformon biztonságosan hozzáférhetnek a vezeték nélküli üzenetküldés és csoportmunka támogatáshoz. A szolgáltatást várhatóan 2006. első felében érhetik el a felhasználók.

„A Novellel kötött megállapodásunk jelentős mérföldkő a mobil szoftveriparág terén. Az Intellisync vezeték nélküli e-mail és PIM platformjának közvetlen GroupWise platformba integrálásával segíthetünk a Novell ügyfeleinek, hogy szinte bármely mobil eszközt csatlakoztathassanak a Novell GroupWise felhasználói fiókjukhoz. A felhasználók így könnyedén elvégezhetik a szinkronizálást, és ezáltal harmadik féltől származó mobil eszközök nélkül is a valós vezeték nélküli push e-mail szolgáltatáshoz juthatnak” – mondta Clyde Foster, az Intellisync üzemeltetési vezetője. „Örömünkre szolgál, hogy a Novell az Intellisync vállalatot választotta vezető vállalati csoportmunka platformja, a GroupWise támogatására.” – tette hozzá Clyde Foster.

„Egy olyan világban, ahol a csoportmunka szoftverek gyorsan a döntéshozatal és az üzletkötések központi elemévé válnak, a mobil hozzáférés biztosítása kulcsfontosságú a felhasználók számára” – mondta Jeff Hawkins, a Novell Linux és nyílt forráskódú platformokkal és szolgáltatásokkal foglalkozó részlegének termékmenedzsmentért felelős alelnöke.

A Novell GroupWise egyik fontos és kiemelkedő jellemzője, hogy több vállalati operációs rendszeren is futtatható. „A Novell platformfüggetlenség melletti elkötelezettsége rugalmasságot biztosít az ügyfeleknek, és lehetőséget kínál a legmegfelelőbb operációs rendszer kiválasztására” – mondta Mark Levitt, az IDC Collaborative Computing (számítógéppel támogatott együttműködés) részlegének alelnöke. „Az új vezeték nélküli megoldások újabb lehetőségeket kínálnak az olyan ügyfeleknek, akik jobb mobil hozzáférést keresnek együttműködési platformjaikhoz” – tette hozzá Levitt.