Hírek

A Novell SUSE Linux Enterprise Server lett a Legjobb Vállalati Szerverdisztribúció

  • A Novell SUSE Linux Enterprise Servert a Legjobb Vállalati Szerverdisztribúció (Best Enterprise Server Distribution) díjjal jutalmazták az idei LinuxWorld Conference & Expo rendezvényen Frankfurtban

  • A nemzetközi zsűri a SUSE Linux Enterprise Servert ítélte a legjobbnak, a Red Hat és a Mandriva előtt

Budapest, 2005. december 14. – A Novell SUSE Linux Enterprise Server operációs rendszer elnyerte a Legjobb Vállalati Szerverdisztribúció (Best Enterprise Server Distribution) díjat, amelyet a LinuxWorld Conference & Expo rendezvényen adtak át Frankfurtban. A 200 tagú nemzetközi zsűri szavazatainak 53 százalékát begyűjtő SUSE Linux Enterprise Server maga mögé utasította a 37 százalékot kapott Red Hat Enterprise Linux és a 8 százalékot elért Mandriva rendszereket, így megkapta a legjobb vállalati Linux rendszernek járó Linux New Media díjat, amelyet idén hatodik alkalommal adtak át.

„Örömünkre szolgál, hogy független szakértők ítélték oda ezt a díjat, annak a kiemelkedő munkának az elismeréseként, amelyet eddig a Novell az innovatív megoldások fejlesztésére és a minőség javítására fordított. Mivel a Linux évről évre kiforrottabbá válik, számunkra is nagyon fontos, hogy a SUSE Linux Enterprise Server a legmagasabb vállalati követelményeknek is megfeleljen” mondta Jeffrey Jaffe, a Novell elnökhelyettese és műszaki igazgatója. „Az elért eredményért köszönettel tartozunk a nyílt forráskód közösségnek és ügyfeleinknek is, amiért együttműködnek velünk annak érdekében, hogy a nyílt forráskódú rendszerek az üzleti szempontból kritikus fontosságú területeken is a lehető legnagyobb biztonsággal működjenek” – tette hozzá Jaffe.

A szakma elismerését jelentő díjat magasan kvalifikált zsűri adta át, amelynek tagjai között fejlesztők, szerzők, iparági szakértők és közigazgatási képviselők is voltak. A 2005-ös Linux New Media díjazottainak teljes listája megtekinthető a http://www.linux-magazine.com/ CustomerService/Exclusive/2005_Linux_New_Media_Awards.html címen.