Hírek

A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott

  • Az elmúlt években fokozatosan egyre több kormányzati részleg vezette be a Linuxot, azonban ez az első eset Svájcban, hogy szövetségi szinten hivatalos közbeszerzési eljárás során döntöttek a Linux bevezetése mellett

  • Svájcban országszerte több mint 3000 szerveren fut a Novell SUSE Linux

Budapest, 2005. december 19. – A Novell kulcsfontosságú megállapodást kötött a svájci szövetségi kormánnyal (Swiss Federal Government), melynek keretében a Novell vállalati szintű Linux technológiáját vezetik be Svájc közszférájának IT infrastruktúrájába. Hivatalos közbeszerzési eljárás során választották a Novell megoldásait, mivel a vállalat meggyőzően bizonyította, hogy a svájci közszféra elvárásainak legjobban megfelelő Linux megoldást kínálja.. A megállapodás eredményeként több mint 3000, a svájci szövetségi kormány által működtetett szerver mostantól Novell SUSE® Linux platformon fut.

„Az elmúlt években fokozatosan egyre több kormányzati részleg vezette be a Linuxot, azonban ez az első eset Svájcban, hogy szövetségi szinten hivatalos közbeszerzési eljárás során döntöttek a Linux bevezetése mellett. A megállapodás a teljes szövetségi kormányra érvényes, így a svájci szövetségi közigazgatás egészében bevezetjük a Novell SUSE Linux megoldásokat” - mondta Jürg Roemer, a svájci szövetségi kormány informatikai stratégiájáért felelős küldötte.

„A svájci szövetségi kormány a technológiai infrastruktúra nagyobb mértékű működési hatékonyságát és az IT költségek csökkentését szeretné elérni. A jelenlegi megállapodás a Novell, a Linux és a nyílt forráskód iránti növekvő bizalom jele”– mondta Tom Francese, a Novell Európa, Közel-Kelet és Afrika régióért felelős elnöke. „Követhető példát mutat olyan köz- és magánszervezetek számára, amelyek nyílt szabványok és a nyílt forráskódú megoldások bevezetését tervezik működésük javítása érdekében” –tette hozzá Francese.