Hírek

600 000 munkaállomásból álló rendszert épít a Novell

  • A Novell nyílt forráskódú, szabványalapú technológiai megoldásait választotta heterogén informatikai környezetének felügyeletére, biztonságossá tételére és integrálására az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata (National Health Service)

  • Egyidejűleg csökkenti költségeit és növeli a betegellátás hatékonyságát a Novell megoldásainak bevezetésével az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata

Budapest, 2005. december 21. – A Novell Inc. és az Egyesült Királyság Egészségügyi Minisztériumának vezető ügynöksége 39 millió dollár értékű szerződést kötött olyan átfogó biztonsági, felügyeleti és infrastruktúra szoftvermegoldások létrehozására, amelyek magasabb szintű egészségügyi szolgáltatásokat biztosítanak az Egyesült Királyság állampolgárai számára. A Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal (National Health Service – NHS) kötött hároméves megállapodás a Csatlakozás az Egészségért (Connecting for Health) program keretében lehetővé teszi, hogy a teljes szervezeten belül, az NHS több mint 600 000 munkaállomásból álló infrastruktúráján alkalmazzák a Novell megoldásait. A várakozások szerint ez jelentős költségmegtakarítást eredményez az egészségügyi szervezet számára.

A Novell stratégiai partnerként további támogatást nyújt az NHS számára IT programjának megvalósításában, amely a betegellátás és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások, valamint az NHS szervezeti működésének javítását célozza.

Az NHS informatikai infrastruktúráját érintő főbb célkitűzések: a rendszer folyamatos magas szintű működésének biztosítása, a szoftvertermékek telepítésének és frissítésének egységesítése, valamint az IT rendszer hatékonyságának növelésével a dolgozók termelékenységének növelése is. Az új informatikai infrastruktúra több mint 100 000 orvost, 380 000 ápolót és további 50 000 egészségügyi szakembert köt össze, biztosítva ezzel a több mint 50 millió angliai páciens zökkenőmentes ellátását. Az NHS dolgozói számára a Novell szakmai képzést is biztosít.

„A Csatlakozás az Egészségért (Connecting for Health) IT program biztosítja vállalatunk számára, hogy a lehető legjobb feltételek mellett szerezzük be és üzemeltessük informatikai rendszereinket. A Novellel létrejött együttműködés elhárítja az NHS elől a nyílt forráskódú rendszerek használatával kapcsolatos akadályokat, és biztosítja a hozzáférést egy vállalati szintű nyílt forráskódú platformhoz. Partnerünk kiválasztásánál döntő szerepet játszott, hogy a Novell költséghatékony támogatással, felügyelettel és szakértelemmel segíti munkatársainkat a Linux rendszerre történő átállásban.”– mondta Richard Granger, az NHS informatikai részlegének ügyvezető igazgatója.

Az adatok és alkalmazások szinkronban tartására, a hozzáfárések és jogosultságok kezelésére az NHS teljes szervezete a Novell Identity Manager-t, a munkaállomások felügyeletére pedig a Novell ZENworks terméket fogja használni. Az NHS a szervezet egyes egységeinél a Novell Open Enterprise Server-t is bevezeti, így lehetővé válik a megszokott, magas színvonalú NetWare szolgáltatások elérése Linux rendszereken is - a létező infrastruktúra lecserélése nélkül."

„Az NHS-hez hasonló szervezetek egyre inkább olyan megoldásokat igényelnek, amelyek nyílt szabványokon alapulnak, mert így lehetőségük van rá hogy azonnal alkalmazkodni tudjanak a folyamatosan változó követelményekhez” – mondta Tom Francese, a Novell EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióért felelős részlegének elnöke. „Egyedül a Novell képes arra, hogy szabványalapú biztonsági és felügyeleti megoldásokat, valamint nyílt forráskódú infrastruktúra megoldásokat – többek között Linuxot – szállítson az NHS részére. E technológiák bevezetésével az NHS költséghatékonyabb működést érhet el, az orvosok, ápolók és más NHS alkalmazottak ezrei pedig magasabb színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani az Egyesült Királyság polgárainak” – tette hozzá Francese.