Hírek

Átlagosan 12 másodpercenként telepítenek egy SUSE Linuxot világszerte

  • Az openSUSE projektben résztvevők száma folyamatosan növekszik: több mint 13 millió oldalletöltést, 750 000 telepítést és 19 000 regisztrált tagot jegyeztek fel világszerte

Budapest, 2006. január 12. – A Novell 2005. augusztusában indította el openSUSE.org projektjét, amelyet azóta is hatalmas érdeklődés és aktivitás jellemez. Már több mint 13 millió oldalletöltést és a SUSE Linux szoftver több mint 750 000 ellenőrzött telepítését regisztrálták a weboldalon. A SUSE Linux alkalmazást naponta legalább 7000 példányban, azaz átlagosan 12 másodpercenként telepítik világszerte. Az openSUSE projekt megkönnyíti az egyes verziókhoz és fejlesztésekhez való hozzáférést, valamint hamarosan új erőforrásokat és programokat kínál a díjnyertes SUSE Linux disztribúció továbbfejlesztéséhez. A SUSE Linux minden megoldást tartalmaz, amire a felhasználóknak szüksége lehet a Linux bevezetése során. A fejlesztők világszerte javaslatok, hibajavítások ezreivel és jelentős visszajelzésekkel járulnak hozzá a Novell vezető Linux disztribúciójának tökéletesítéséhez.

Az openSUSE projekt 2006. elején kezdi meg egy nyilvános fejlesztési keretrendszer kiadását. Ez a keretrendszer a nyílt forráskód közösség tagjai és a külső alkalmazásfejlesztők számára egyaránt olyan eszközöket és erőforrásokat biztosít, amelyek használatával könnyedén hozzátehetik saját kód- és patch-javaslataikat a SUSE Linux fejlesztéséhez. A keretrendszerhez több kódkönyvtár és egy nyilvános fejlesztési szerver tartozik majd, amelyekhez minden regisztrált projekttag hozzáférhet. A Novell így leegyszerűsíti a SUSE Linux és a SUSE Linux-alapú disztribúciókon futó szoftvercsomagok és alkalmazások létrehozását.

„A SUSE Linux felhasználók továbbra is támogatják a Novell projektjét, nagy számban telepítik a szoftvereket és keresik a Novell csapatával való együttműködési lehetőségeket. Számuk ma már több millióra tehető világszerte ” – mondta Jeffrey Jaffe, a Novell elnökhelyettese és műszaki igazgatója. „Az openSUSE projekt iránt mutatott hatalmas érdeklődésből is látszik, hogy a felhasználók komolyan foglalkoznak az általuk használt szoftverek formálási és fejlesztési lehetőségeivel. Örülünk a nagyarányú részvételnek, és megerősítjük elkötelezettségünket a SUSE Linux, az egyik legnépszerűbb disztribúció további fejlesztése iránt” – tette hozzá Jaffe.