Hírek

Átfogó, biztonságos naplózási és ellenőrzési megoldás a Novelltől - Audit 2

  • Az új termék hatékony eszközt biztosít a vállalatoknak és intézményeknek, hogy megfelelhessenek a Sarbanes-Oxley, a HIPAA, a Basel II és más hasonló törvényi szabályozások irányelveinek

Budapest, 2006. március 22. – A Novell bemutatta Novell Audit termékének 2. verzióját, amelynek új eszközkészletével a felhasználók könnyedén átvizsgálhatják a különféle platformokon végbemenő hálózati eseményeket és ellenőrizhetik a vállalaton belüli felhasználók információkhoz és erőforrásokhoz való hozzáféréseit. A Novell Audit 2 használata lehetővé teszi a vállalatok számára a Sarbanes-Oxley, a HIPAA, a Basel II és más hasonló szabályozások irányelveinek való megfelelést. A termék segítségével egy központi helyre gyűjthetők a vállalat hálózati rendszereiben végbemenő események adatai, a jelentések készítésének ideje jelentősen lerövidül, a cégek, intézmények jogosult vezetői pedig könnyedén készíthetnek elemzéseket a központi naplófájlból. A szoftver használatával felgyorsulnak az auditálási folyamatok és kevesebb emberi munkával pontosabban ellenőrizhető, hogy az aktuális rendszerrel mennyire képes betartani a cég a biztonsági irányelveket.

„A Novell Audit az idő- és munkaerő-igényes átvizsgálási műveletek automatizálását, és a hálózat olyan mélységű ellenőrzését teszi lehetővé, amelynek megvalósítására korábban nem volt lehetőségünk” – nyilatkozta Frank Green, a Bank Mutual hálózatfelügyeletért felelős alelnöke. „A Novell Audit kiemelten fontos eszközzé vált a megfelelési törekvéseinkben, ezért komoly érdeklődéssel várjuk az új termék bővített szolgáltatásait és funkcióit” – tette hozzá Green.

„A törvényi szabályozásnak való maximális megfelelés érdekében nem elegendő bevezetni a házirendeket, hanem a szervezetnek arról is meg kell győződnie, hogy azok alkalmazása és betartatása helyesen történik-e” – mondta Kent Erickson, a Novell személyazonosság- és erőforrás-kezelési alelnöke. „A Novell Identity Manager 3 és a Novell Audit 2 termékekkel az ügyfeleink páratlan megoldáshoz jutnak. A biztonságról való gondoskodás, valamint a törvényi előírásoknak való megfelelés igazolása mellett felgyorsulnak az egyébként időigényes és drága ellenőrzési folyamatok is” – tette hozzá Erickson.

A Novell Audit 2 egyszerűen kezelhető, gyors megoldást kínál a vállalatoknak a gyanús tevékenységek és a jogosulatlan módosítások kiszűrésére, illetve segítséget nyújt a törvényi szabályozásoknak való megfelelésben. A felhasználók a teljes körű, különféle platformokat együtt kezelő jelentéskészítés érdekében központosíthatják a Windows 2000 és 2003 Serverek eseménynaplóit, és egy helyre gyűjthetik a teljes Novell termékcsalád rendszereseményeit. A második verzió további újdonsága, hogy a régebbi rendszerek adatainak szűrése és feldolgozása külön programozás nélkül is megoldható. A cégek és intézmények jogosult vezetői mostantól a Novell Identity Manager 3 előre definiált jelentéseibe integrálhatják az átvizsgálási eredményeket és automatizálhatják a dokumentációs folyamatot, amellyel kiküszöbölhetik az időigényes kézi ellenőrzéseket.