Hírek

Novell BrainShare 2006

  • A Novell évente megrendezésre kerülő globális BrainShare konferenciáján 2006-ban kiemelt téma volt a világ első vegyes forráskódú vállalati megoldása, a Novell Open Enterprise Server stratégiai fejlesztési irányvonala, valamint a Linux és a biztonság

Budapest, 2006. március 27. – A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező BrainShare az egyik legrangosabb konferencia, ahol az ügyfelek megismerhetik az új technológiákat és kapcsolatokat építhetnek ki az iparági kollégákkal. Az utóbbi években a Novell a vegyes forráskódú, nyílt szabványokon alapuló rendszerek vezető gyártójává vált, így ez az esemény lassan átalakult a világ legnagyobb, vegyes forráskódú vállalati számítástechnikai megoldásokra szakosodott ügyfélkonferenciájává. A Novell a konferencián bejelentette a legfontosabb termékcsaládok fejlesztési terveit, és partnerkapcsolati együttműködésének kiterjesztését a Dell céggel.

A Novell Brainshare 2006 főbb bejelentései (ezek tartalma bővebben a megfelelő sajtónyilatkozatokban lesz megtalálható):

  • Az Open Enterprise Server fejlesztési terve - A Novell bejelentette a Novell Open Enterprise Server rendszerrel kapcsolatos hosszú távú terveit, köztük a termék következő két verzióját.

  • Vezeték nélküli GroupWise® integráció –Az Intellisync és a Research in Motion cégekkel való együttműködés keretében született új megoldások segítségével a GroupWise kínálja az iparág legteljesebb és legszélesebb körű csoportmunka szolgáltatását mobil felhasználók számára.

  • A Novell-Dell megoldása, a Novell® ZENworks® 7 Linux Management – Dell™ Edition a Linux operációs rendszert futtató Dell PowerEdge™ szerverekhez nyújt széles körű, integrált hardver- és szoftverfelügyeleti támogatást. A Novell ZENworks 7 Linux Management – Dell Edition áprilistól lesz elérhető, és lehetővé teszi majd, hogy egyetlen, könnyen kezelhető felület segítségével üzembe helyezzék, felügyeljék és üzemeltessék a hardvereket, az operációs rendszereket és az alkalmazásokat.

  • A Novell személyazonosság alapú biztonsági megoldásai segítségével a vállalatok automatizálhatják a jogosultságok kezelését, leegyszerűsíthetik és biztonságosabbá tehetik a bejelentkezéseket és hatékonyabban kezelhetik a hálózati erőforrásokat.

A Novell évente megrendezésre kerülő partnerkonferenciáján több mint 400 cég vett részt a Novell világszerte működő szoftver-, hardver-, értékesítési és oktatópartnerei közül. A BrainShare konferencia partnerpavilonjában több mint 50 különböző partner bemutatóstandja volt megtekinthető, amely jól mutatja a SUSE Linux-alapú megoldásokat támogató, külső fejlesztők által nyújtott szolgáltatások gyors növekedését. A BrainShare 2006 platinafokozatú támogatói között szerepeltek az iparág jelentős képviselői, mint például az AMD, a BlackBerry, a Dell, a GWAVA, a HP, az IBM, a Messaging Architects, az Oracle és a Syncsort.