Hírek

8 millió Open Enterprise Server licencet szállított eddig a Novell

  • A világ első vegyes forráskódú vállalati megoldásaként ismert Open Enterprise Server-nek további két kiadása került bejelentésre, amellyel a Novell tovább erősíti vezető szerepét a vegyes forráskódú, nyílt szabványokon alapuló rendszerek gyártása terén

Budapest, 2006. március 30. – A Novell bejelentette a Novell® Open Enterprise Serverrel kapcsolatos hosszú távú terveit, köztük a termék következő két változatát. A NetWare legújabb verziójaként bejelentett Open Enterprise Server, a világ első vegyes forráskódú vállalati megoldása a tavalyi évben került bevezetésre, azóta a Novell több mint 8 millió Open Enterprise Server licencet szállított új, illetve meglévő ügyfeleinek.

Az Open Enterprise Server „Cypress” kódnevű következő verziójának megjelenése 2007 közepére várható. Ez a verzió lehetővé teszi a szerverek virtualizációját, valamint a Novell eDirectoryTM és a Microsoft* Active Directory szolgáltatásainak továbbfejlesztett integrálását a Kerberos technológiájának használatával. Támogatni fogja továbbá az AMD és az Intel 64 bites processzorait is. Az ezt követő „Ponderosa” kódnevű verzió a Novell következő generációs együttműködő szolgáltatásait helyezi előtérbe. Emellett tartalmazni fog számos munkacsoport-platform újítást is, így növelve a tudásalapú munka termelékenységét.

„Örömmel tölt el minket, hogy a NetWare korábbi változatait használó, és az új ügyfeleink is egyaránt kedvezően fogadták az Open Enterprise Server megjelenését. A termék lehetővé teszi, hogy ügyfeleink a nyílt és zárt forráskódú rendszereik között jobb együttműködést és nagyobb rugalmasságot érjenek el” - mondta Jeff Jaffe, a Novell elnökhelyettese és műszaki igazgatója.

Jason Cowie, az ausztráliai Perth-ben működő Macmahon Holdings szolgáltatócég informatikai vezetője a következőképpen nyilatkozott a Novell Open Enterprise Serverről: „Újra szeretnénk építeni a hálózati infrastruktúránkat az Open Enterprise Server segítségével. Szerintünk ez a vegyes forráskódú vállalati megoldás tökéletes választás, mivel mind a NetWare, mind pedig a Linux kernel támogatott, mindkettő stabil és biztonságos.”

A Novell Open Enterprise Server programról további információ a http://www.novell.com/oes weboldalon található.