Hírek

Több mint 400 mobil eszközről érhető el a Novell csoportmunka támogató rendszere

  • A GroupWise Mobile Server és a BlackBerry Enterprise Server v4.1 for Novell GroupWise termékek segítségével a Novell kínálja az iparág legteljesebb és legszélesebb körű csoportmunka szolgáltatását mobil felhasználók számára

  • Az IDC tavaly év végi elemzése szerint a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül levelező dolgozók száma a 2005. évi 6,5 millióról 2009-re valószínűleg közel 19-szeresére, azaz 123 millióra nő majd

  • A mobil munkaerő növekedésével egy időben az együttműködési megoldások szállítóinak is követniük kell ügyfeleik változó igényeit - ehhez pedig elengedhetetlen, hogy támogatást nyújtsanak a napjainkban leginkább elterjedt mobil eszközökhöz

Budapest, 2006. április 3. – A Novell a BrainShare konferencián mutatta be az Intellisync és a Research in Motion cégekkel való együttműködés keretében született új, vezeték nélküli mobil eszközökre fejlesztett e-mail és csoportmunka támogató megoldásait. Az Intellisync alapokra épülő, jelenleg bétatesztelés alatt álló Novell GroupWise Mobile Server a GroupWise frissítésvédelemmel rendelkező felhasználók számára lesz elérhető, és több mint 400 mobil eszköz és lényegében az összes mobil operációs rendszer akadálymentes integrációját biztosítja majd. A Research in Motion (RIM) által fejlesztett BlackBerry Enterprise Server v4.1 for Novell GroupWise használatával pedig a BlackBerry felhasználók is egyszerűbben csatlakozhatnak a GroupWise-hoz. Ennek eredményeként a Novell GroupWise felhasználók az iparág jelenleg elérhető legteljesebb és legszélesebb körű mobil csoportmunka szolgáltatásait élvezhetik hamarosan, ezzel növelhetik a vállalat termelékenységét, egyszerűbbé tehetik az adminisztrációt és csökkenthetik a költségeket.

Az IDC tavaly év végi, a mobil dolgozókról készített elemzése (Worldwide Mobile Worker Population, 2005-2009 Forecast and Analysis) szerint, míg a mobil dolgozók száma 2004-ben alig haladta meg a 650 millió főt, tehát a világ professzionális munkaerejének egynegyedét tette ki, ez a szám 2009-re elérheti akár a 850 millió főt is. A vezeték nélküli kapcsolaton keresztül levelező dolgozók száma pedig a várakozások szerint a 2005. évi 6,5 millióról 2009-re valószínűleg közel 19-szeresére, azaz 123 millióra nő majd.

„A mobil munkaerő növekedésével egy időben az együttműködési megoldások szállítóinak is egyre rugalmasabb, jobban integrálható és költséghatékonyabb megoldásokat kell biztosítaniuk, hogy a felhasználók elvárásainak megfeleljenek. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy támogatást nyújtsanak a napjainkban leginkább elterjedt mobil eszközökhöz” – mondta Stephen Drake, az IDC mobil szoftverekért felelős programigazgatója, a fenti elemzés készítője.

„Mivel szervezetünk számos mobil eszközt használ, ezért kiemelten fontos számunkra a Novell széles körű mobiltámogatása” – mondta Sean Azhadi, a San Diego-i Credit Union rendszerekért és technológiáért felelős elnökhelyettese. „Az Intellisync alapokra épülő GroupWise Mobile Server-rel a felhasználók több fajta mobil eszközről is elérhetik GroupWise adataikat, a Novell és a RIM közötti együttműködés pedig kiváló támogatást jelent a BlackBerry felhasználóknak. A Novell segítségével vállalatunk dolgozói számára könnyebben és olcsóbban tudunk mobil kommunikációs megoldásokat biztosítani” – tette hozzá Azhadi.

A mobil dolgozók növekvő igényeinek kielégítése érdekében a GroupWise Mobile Server valósidejű vezeték nélküli push e-mail- (külön letöltés nélkül azonnal olvasható levelek), határidőnapló-, feladat- és kapcsolat-szinkronizációt tesz lehetővé a felhasználók mobil eszközei és a GroupWise szerver között. Számos gyártó intelligens telefonjain, kézi eszközein és PDA-in is működik, futtatható Palm OS-, Symbian-, Windows Mobile-, SmartPhone-, PocketPC- és SyncML-alapú készülékeken. A GroupWise Mobile Server a szabványos TCP/IP kapcsolatokon keresztül kommunikál, így képes együttműködni minden olyan mobilszolgáltató-hálózattal, ahol a kiépített adathálózat támogatja a szabványos adatátviteli protokollokat. A Novell GroupWise Mobile Server az Intellisync Wireless Email platformra épül, amely egyike a Nokia által is ajánlott szoftvermegoldásoknak.

Az új BlackBerry Enterprise Server 4.1 for GroupWise a megbízható BlackBerry platformra épül, amely könnyen kezelhető, biztonságos vezeték nélküli kommunikációt és mobil hozzáférést nyújt a vállalati adatokhoz. A hamarosan kapható új verzió megkönnyíti a BlackBerry készülék kezelését, tovább bővíti a platformot a fejlesztők számára, és integrálható a Novell GroupWise Messenger-rel is. Segítségével a felhasználók továbbra is élvezhetik a vezeték nélküli architektúrák nyújtotta előnyöket az e-mailek, a hangátvitel, a webböngészők, a vállalati adatkezelő alkalmazások és a naptárak, szervezők és más PIM funkciók (Personal Information Management - személyi titkárprogram) használata során.

A GroupWise Mobile Server termékről további információ a http://www.novell.com/products/groupwise/mobileserver.html weboldalon található. A GroupWise felhasználók által elérhető BlackBerry mobil megoldásokról további információ a http://www.novell.com/products/groupwise/blackberry.html weboldalon olvasható.