Hírek

A Finn Védelmi Minisztérium is a Novell SUSE Linuxot választotta

  • A Finn Védelmi Minisztérium a legújabb szereplő azon kormányzati szervek hosszú listáján a világon, amelyek a Novell Linux megoldásait választották

  • A SUSE Linux Enterprise Server megbízható, rugalmas és biztonságos infrastruktúrát nyújt a Finn Védelmi Minisztérium legfontosabb alkalmazásaihoz

Budapest, 2006. április 7. – A Finn Védelmi Minisztérium a kritikus fontosságú folyamatfelügyeleti és dokumentumkezelői alkalmazásai, valamint üzenetküldő szolgáltatásai és Intranet portálja alapjául választotta a Novell® SUSE® Linux Enterprise Server platformot. A minisztérium döntésében fontos szerepet játszott a Novell Linux* platform magas színtű rendelkezésre állása, megbízhatósága, valamint páratlan biztonsága. A Finn Védelmi Minisztérium a legújabb szereplő azon kormányzati szervek hosszú listáján a világon, amelyek a Novell Linux megoldásait választották. Már korábban Novell SUSE Linuxra váltott a németországi München, a norvégiai Bergen, a coloradói Jefferson County helyi önkormányzatai, a norvég Baerum és Indiana állam iskolarendszerei, a svájci szövetségi kormányzat, az Egyesült Királyság Egészségügyi Hivatala, az amerikai National Institutes of Health egészségügyi szervezet, valamint az új-zélandi oktatásügyi minisztérium és adóhivatal.

„A legfontosabb műveleti és döntéshozási folyamataink során a hét minden napján informatikai rendszereinkre hagyatkozunk, ezért ezeknek folyamatosan, biztonságosan és fennakadások nélkül elérhetőknek kell lenniük. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Novell SUSE Linux rendszert használjuk a legfontosabb alkalmazásaink, üzenetküldő- és Intranet-szolgáltatásaink platformjaként” - mondta Antti Nummiranta, a Finn Védelmi Minisztérium egyik informatikai tervezője. „A SUSE Linux Enterprise Server magasszintű rendelkezésre állást és megbízhatóságot nyújt, és a tapasztalatok is azt igazolják, hogy ez a termék valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket: Linux platformunk eddig egyetlen másodpercre sem állt le” – tette hozzá Nummiranta.

A minisztérium heterogén informatikai környezetében a legfontosabb alkalmazások Linux alatt futnak, amelyeket az alkalmazottak Windows munkaállomásokon keresztül érhetnek el. A minisztérium valamennyi döntéshozatali folyamata, levelezése és e-mail kommunikációja egy központi, Lotus-alapú folyamatfelügyeleti és dokumentációs alkalmazáson keresztül működik. A teljes levelezést beszkennelik az alkalmazásba, és minden kezdeményezést a rendszeren keresztül ellenőriznek, illetve engedélyeznek. A UNIX rendszerről való áttérés során választotta a minisztérium a Novell SUSE Linux Enterprise Servert, amely Lotus Domino* alkalmazások futtatására is optimális. A minisztérium a SUSE Linux rendszert használja az új Intranet portáljához is, amelyen létfontosságú szervezeti információk és munkacsoport-alkalmazások találhatóak.

„A Finn Védelmi Minisztérium döntése is bizonyítja, hogy a SUSE Linux Enterprise Server megbízható, méretezhető és rugalmas platform a vállalatok és szervezetek legkritikusabb alkalmazásai és szolgáltatásai számára” - mondta Tom Francese, a Novell EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióért felelős részlegének elnöke. „A Novell technológiája és átfogó szolgáltatásai lehetővé tették, hogy a Finn Védelmi Minisztérium szinte észrevétlenül tudja átállítani a szolgáltatásait Linux alapokra, és fennakadások nélkül, biztonságosan futtassa a kritikus fontosságú alkalmazásait egy nyílt forráskódú platformon” – tette hozzá Francese.

A Novell kormányzati megoldásairól további információ http://www.novell.com/ industries/government/ weboldalon található.