Hírek

A Novell és a Dell egyszerűbbé teszi a vállalati Linux rendszerek felügyeletét

  • A Novell ZENworks 7 Linux Management – Dell Edition széles körű integrált hardver- és szoftverfelügyeleti megoldást nyújt a Linux operációs rendszert futtató Dell PowerEdge szerverekhez

Budapest, 2006. április 11. – A Novell és a Dell bejelentette a Novell ZENworks 7 Linux Management – Dell Edition átfogó rendszerfelügyeleti eszközt, amely széles körű integrált hardver- és szoftverfelügyeleti megoldást kínál a Linux operációs rendszert futtató Dell PowerEdge szerverekhez. A két vállalat közösen fejlesztett terméke leegyszerűsíti, automatikussá teszi és központosítja a különböző informatikai erőforrások felügyeletét.

Az új szoftver leginkább azok számára nyújt hatékony megoldást, akik a vállalati Linux telepítéseket központilag szeretnék felügyelni. A Novell ZENworks 7 Linux Management – Dell Edition lehetővé teszi a Dell PowerEdge felhasználók számára, hogy egyetlen, könnyen kezelhető felület segítségével vegyék használatba, felügyeljék, és tartsák karban a hardvereket, az operációs rendszereket és az alkalmazásokat. Ezáltal a teljesítmény folyamatos növelése mellett csökkenthetők a költségek, a képzési követelmények és az adminisztratív feladatok elvégzésére fordítandó idő.

„Az olyan kifinomult felügyeleti eszközök használatával, mint a Novell ZENworks 7 Linux Management – Dell Edition minimalizálhatók a kézi folyamatok és leegyszerűsíthetők az összetett, időigényes feladatok. A Linux környezetek hatékonyabb felügyelete révén ugyanis jelentősen csökkenthető az operációs rendszerek és alkalmazáscsomagok telepítéséhez, konfigurálásához, karbantartásához és frissítéséhez szükséges idő” – mondta Fred Broussard, az IDC kutatási vezetője. „Mivel a teljes birtoklási költségek (TCO) modelljeiben a munkaerő költségei jelentik a legnagyobb tételt, ezért az automatikus rendszerfelügyeleti eszközökre szánt befektetések nagymértékben hozzájárulnak a költségek csökkentéséhez” – tette hozzá Fred Broussard.

„A Dell folytatja OpenManage stratégiájának megvalósítását, így továbbra is olyan szabványalapú felügyeleti eszközöket kínál, amelyek leegyszerűsítik az informatikai műveleteket” – mondta Paul Gottsegen, a Dell termékekért felelős alelnöke. „A Dell és a Novell együttműködésének köszönhetően piacra került Novell ZENworks 7 Linux Management – Dell Edition használata a költségek csökkentése mellett a feladatok végrehajtását is jelentősen leegyszerűsíti” – tette hozzá Paul Gottsegen.

A Dell egyedülálló módon közelíti meg a rendszerfelügyeleti kihívásokat, együttműködik más partnerekkel az olyan nagy teljesítményű termékek fejlesztése érdekében, amelyek az OpenManage eszközkészletek segítségével integrálják a szoftver- és a hardverfelügyeletet. A Dell telepítő és partnereinek szánt fejlesztő eszközkészletei, illetve a Novell Linux felügyeleti eszköze segítségével hatékonyan automatizálhatók az általános, ismétlődő és hibákat okozó feladatok a központosított és távolról elvégezhető lemezképkészítő- és leltárszolgáltatásokkal. A Novell ZENworks 7 Linux Management – Dell Edition még egyszerűbbé teszi a Linux rendszerek felügyeletét, hiszen több Linux környezetet és alkalmazást is támogat.

„A Dell-el való együttműködés során kulcsfontosságú felügyeleti fejlesztéseket hajtottunk végre, így a Linux még szélesebb körben vezethető be a vállalati környezetekben” – mondta Jeffrey Jaffe, a Novell alelnöke és műszaki vezetője. „A ZENworks 7 Linux Management – Dell Edition jobb felügyelhetőséget biztosít az ügyfeleknek rendszereik teljes élettartama alatt, a vállalatok pedig teljes mértékben ki tudják használni a Linux rendszerek előnyeit” – tette hozzá Jeffrey Jaffe.

A ZENworks 7 Linux Management – Dell Edition áprilistól megvásárolható. További információ: http://www.dell.com/novell