Hírek

A Novell és az Oracle leegyszerűsíti a grid-infrastruktúrák telepítését

  • A Novell és az Oracle új Accelerator szolgáltatása a grid-infrastruktúrák (grid-ready infrastructure) gyorsabb és egyszerűbb telepítését biztosítja a Novell SUSE Linux Enterprise Serverén

Budapest, 2006. április 21. – A Novell és az Oracle bemutatta új Accelerator szolgáltatását, amely átfogó, felügyeleti megoldást kínál az adatközpontok számára grid-alkalmazások, infrastruktúra-szoftverek és tárolók felügyeletéhez és kezeléséhez. A szolgáltatás célja, a grid-infrastruktúrák (grid-ready infrastructure) adatközpontokban való telepítésének egyszerűsítése azok számára, akik Novell SUSE Linux Enterprise Serveren futtatják az Oracle Database 10g, Oracle Real Application Clusters, Oracle Application Server 10g és Oracle Enterprise Manager 10g alkalmazásokat. Az új megoldás az Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control (Oracle Grid Control) és az Oracle Database 10g Automated Storage Management (automatikus tárolókezelés) szolgáltatásainak előnyeit használja ki.

Az Accelerator szolgáltatás keretében az Oracle a Novell, a HP és az Egenera munkatársaival működik együtt az Oracle Grid Computing (grid) infrastruktúra-szoftver SUSE Linux Enterprise Serverre történő bevezetése és telepítésének felgyorsítása érdekében. Az ügyfelek körében már bevált szolgáltatás segíti a kockázatok minimalizálását és gyorsítja a vállalati grid-alkalmazások piacra kerülését. Az új Accelerator szolgáltatás rugalmas árképzéssel kerül a piacra, így minden ügyfél megtalálhatja a költségvetésének és telepítési követelményeinek legjobban megfelelő megoldást.

„Az Oracle és a Novell céljai azonosak: alacsony költségen nagy teljesítményű számítástechnikai platformot biztosítani a vállalati adatközpontok számára” – mondta Dave O'Neill, az Oracle technológiai üzleti egységének alelnöke. „A Novell SUSE Linux Enterprise Serverrel együtt grid-infrastruktúrát is kínálunk ügyfeleinknek. Ezek többek közt az Oracle Database 10g, az Oracle Real Application Clusters, az Oracle Application Server 10g és az Oracle Grid Control megoldások, amelyek megfelelnek az üzleti világ igényeinek” – tette hozzá Dave O’Neill.

„Bízunk abban, hogy az Oracle-lel kötött együttműködésünk hozzájárul ahhoz, hogy ügyfeleink elvárásainak még jobban megfeleljünk. A SUSE Linux Enterprise Server által kínált skálázhatóság, stabilitás és teljesítmény biztosítása az Oracle grid-platformján olyan fontos tényező, amely sok ügyfelet meggyőzött közös megoldásaink használatáról. A program segítségével jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink könnyen áttérhetnek az iparág egyik vezető megoldására” – mondta Roger Levy, a Novell nyílt platformos megoldásokért felelős alelnöke és vezérigazgatója.

Elérhetőség

A HP és Egenera rendszereken futó Novell/Oracle Database 10g Accelerator megoldásról további információ a http://www.oracle.com/ technology/ consulting/ 10gServices/hp.html és a http://www.oracle.com/ technology/ consulting/ 10gServices/egenera.html weboldalakon olvasható.