Hírek

Magyarországi premier: szerdán kerül bemutatásra a Novell új, költséghatékony munkacsoport megoldása

  • 2006. május 10-én, szerdán kerül megrendezésre „A jövő irodája” címmel a Novell konferenciája, ahol az új munkacsoport megoldáson kívül többek között a SUSE Linux Enterprise Desktop is bemutatkozik a hazai szakmai közönségnek

  • A Novell új munkacsoport megoldása, a Novell Open Workgroup Suite minden olyan szolgáltatást biztosít, ami egy korszerű irodai infrastruktúra kialakításához szükséges és a legfontosabb szerver oldali szoftverektől kezdve a teljes értékű irodai munkaállomásig az összes lényeges alkalmazást tartalmazza

  • Az új eszközkészletnek köszönhetően a legmodernebb technológiák használata mellett, kompromisszumok megkötése nélkül racionalizálhatók az informatikai költségek

Budapest, 2006. május 8. – A fejlett hálózati és irodai szoftverek integrálásával létrejött Novell Open Workgroup Suite megjelenését jelentette be a Novell Magyarország. A szerdai konferencián bemutatásra kerülő teljes körű integrált informatikai programcsomag átfogó megoldást nyújt egy korszerű irodai szoftverkörnyezet kialakításához a kis-, közepes- és nagyvállalatok számára egyaránt. A termék a legfontosabb szerver oldali szoftverektől kezdve az irodai munkaállomásig minden lényeges alkalmazást tartalmaz, többek között a NetWare és a Linux előnyeit ötvöző hálózati kiszolgálót, megbízható és biztonságos csoportmunka megoldást, hatékony rendszerfelügyeleti szolgáltatást, a legelterjedtebb irodai programcsomagok formátumait kezelő irodai alkalmazást és teljes értékű asztali operációs rendszert. A Novell Open Workgroup Suite kedvező árkonstrukciójának köszönhetően a vállalatok a legmodernebb technológiák használata mellett, kompromisszumok megkötése nélkül racionalizálhatják informatikai költségeiket, és hatékonyabban tervezhetik hosszú távú informatikai stratégiájukat is.

A Novell Open Workgroup Suite az alábbi termékeket tartalmazza:

Szerveroldali szolgáltatások:

  • Novell Open Enterprise Server

A Novell NetWare legújabb verziója, a Novell Open Enterprise Server egyesíti a nyílt és zárt forráskódú rendszerek legjobb tulajdonságait. A világ első vegyes forráskódú vállalati megoldása a tavalyi évben került bevezetésre, azóta a Novell több mint 8 millió Open Enterprise Server licencet szállított új, illetve meglévő ügyfeleinek. A Novell Open Enterprise Server biztosítja az ügyfelek számára a NetWare fejlett jogosultságkezelését, a megbízható file-, nyomtató- és címtárszerver szolgáltatásokat, az alkalmazásszerverként kiváló SUSE Linux Enterprise Server, pedig a nyílt forráskódú rendszerek rugalmasságát adja a termékhez, amely a felhasználók számára egy egységes felületet biztosít bármely operációs rendszer irányából.

  • Novell GroupWise 7

A GroupWise 7 a Novell vezető munkacsoportos és együttműködési szoftverének legújabb verziója.

A GroupWise leegyszerűsíti a kommunikációt: egyetlen helyen, az ún. Univerzális Postafiókon keresztül biztosít hozzáférést minden lényeges információhoz, beleértve az üzeneteket, határidőnapló-bejegyzéseket, dokumentumokat. A GroupWise 7 támogatja a hagyományos- és webes klienseket, valamint a mobileszközöket, ezzel biztosítva az elektronikus levélküldés, azonnali üzenettovábbítás, feladatküldés és ütemezés lehetőségét, valamint a kapcsolatok és dokumentumok egyszerű elérhetőségét.

  • Novell ZENworks 7

A Novell ZENworks 7 leegyszerűsíti az informatikai erőforrások telepítését, kezelését és karbantartását a ma használatos heterogén környezetekben. A ZENworks egy integrált többplatformos eszközkészletet nyújt, amely asztali, hordozható, szerver és kéziszámítógépek teljes életciklusán keresztül automatikussá teszi a felügyeletet. Ezáltal az ügyfelek és a rendszergazdák feladatai is csökkenhetnek, valamint az informatikai költségek terén is megtakarításokat érhetnek el. Ugyanakkor a felhasználók számára szükséges összes erőforrás - a személyazonossági beállításoknak megfelelően - időben jut el a megfelelő emberekhez.

Programcsomagok irodai munkaállomásokhoz:

  • OpenOffice for Windows

Az OpenOffice.org irodai alkalmazások gyűjteménye, mely táblázatkezelő, szövegszerkesztő, bemutatókészítő és rajzoló eszközökből áll. Az OpenOffice.org kiterjedt fájlformátum-kompatibilitást biztosít a Microsoft Office formátumaival, így a felhasználók hatékonyabban oszthatják meg fájljaikat a platformok között. Az OpenOffice.org Novell-változata számos Visual Basic makrót kezel és ezzel tovább javítja az OpenOffice.org és a Microsoft Office közötti kompatibilitást. Az alkalmazások felhasználói felülete magyar nyelvű és a funkciók elérése az egyéb irodai szoftverekhez hasonló, segítve a gyors használatbavételt. Az alkalmazáscsomag tartalmaz egy integrált, nyílt forráskódú, magyar nyelvű helyesírás-ellenőrző és elválasztó szótárt. Az OpenOffice.org 2.0 teljes mértékben támogatja a dokumentumfájlok új, nyílt formátumát, az OpenDocument fájlformátumot.

  • Novell Linux Desktop, és legújabb verziója a SUSE Linux Enterprise Desktop

A Novell Linux Desktop termék egy hatékony végfelhasználói környezetet kínál, mely a vállalati ügyfelek számára lehetővé teszi a Linux és a megbízható nyílt forráskódú megoldások biztonságos kihasználását. A Novell Linux Desktop azonnali alternatívát jelent a közigazgatástól kezdve az egészségügyi intézményeken keresztül a legnagyobb vállalatokon át a pénzintézetekig a különféle meghatározott funkciójú munkaállomásokon történő bevezetésre. A Novell Linux Desktop tartalmazza a mindennapos üzleti feladatok elvégzéséhez szükséges összes fontos alkalmazást.

Azon ügyfelek, akik szoftverfrissítéssel együtt vásárolják meg az Open Workgroup Suite-ot, a Novell Linux Desktop következő verzióját, a SUSE Linux Enterprise Desktop-ot is megkapják a termék nyári bejelentése után. A SUSE Linux Enterprise Desktop olyan technológiai újításokat tartalmaz, mint a továbbfejlesztett energiagazdálkodás, a beépített asztali keresőrendszer, a nagyteljesítményű grafikus felületek és a különféle alkalmazások nyílt forráskódú fejlesztésekből származó újdonságai. Ennek köszönhetően a SUSE Linux Enterprise Desktop egyszerű használhatóságot, nagyteljesítményű, beépített irodai funkciókat és sziklaszilárd stabilitást kínál a termelékenység növelése mellett.

Elérhetőség, további információ

Az Open Workgroup Suite 2006. július 30-ig bevezető áron kapható, akár 27.500 Ft felhasználónkénti áron is elérhető. A fenti ár ajánlott nettó végfelhasználói ár és az Open Enterprise Server Linux kernel alapú változatát tartalmazza. A Novell Workgroup Suite Magyarországon május elejétől a Novell viszonteladói hálózatán keresztül érhető el, ahol az árakkal és licenceléssel kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban is bővebb információval szolgálnak.

További információ a http://www.novell.com/hungary/termekek/openworkgroupsuite/ weboldalon található.

A Novell konferenciáról további információ a http://www.novell.hu/rendezvenyek/ oldalon érhető el.