Hírek

Novell megoldásait újabb díjakkal jutalmazták a LinuxWorld kiállításon

  • A LinuxWorld Bostonban és Sydneyben tartott rendezvényein a Novell OpenSUSE, Open Enterprise Server és Mono termékeit ítélték a legjobbnak

Budapest, 2006. május 24. – A Novell által szponzorált openSUSE projektet választották a bostoni LinuxWorld Conference & Expo kiállítás legjobb teljes iparági megoldásának. A konferencia ausztrál állomásán, Sydneyben pedig a Novell Open Enterprise Server termék lett a Teljes iparági megoldás kategória győztese. A LinuxWorld díjakkal a nyílt forráskódú iparág legújabb fejlesztésű termékeit jutalmazzák. A Novell megoldásai innovativitásuknak köszönhetően vívták ki a nemzetközi műszaki és üzleti szakemberekből és újságírókból álló szakmai zsűri elismerését.

„Az ügyfeleink és a nyílt forráskódú termékeket használó közösség igényeit szem előtt tartva arra törekszünk, hogy világszerte elismert termékeket fejleszthessünk. Ezt a célt szeretnénk elérni a SUSE Linux, az Open Enterprise Server és más díjnyertes szoftvertermékünk segítségével” – mondta Jeffrey Jaffe, a Novell alelnöke és műszaki igazgatója.

A Novell újításai már korábban is számos LinuxWorld elismerést kaptak. A Novell által támogatott Mono projekt például a bostoni LinuxWorld kiállításon elnyerte a legjobb alkalmazásfejlesztési platform címet.

Az openSUSE

Az openSUSE projekt a Novell által szponzorált közösségi kezdeményezés, célja a Linux szélesebb körű elterjesztése és elismertségének növelése világszerte. Újabb lendületet ad a SUSE Linux fejlesztési folyamatának, mivel a nyílt forráskód közösség minden tagjának hozzáférést biztosít a SUSE Linux disztribúció kiadásra kerülő változatához, a teszteléshez, és fejlesztéshez. A projekt eredményeként a fejlesztők a világ minden táján hozzátehetik tudásukat a jövőbeli verziókhoz. A http://opensuse.org weboldalon minden érdeklődő egyszerűen és díjmentesen hozzáférhet a világ egyik legkönnyebben használható Linux disztribúciójához, a SUSE Linuxhoz.

A Novell Open Enterprise Server

A Novell Open Enterprise Server biztonságos és megbízható munkacsoportplatform és -szolgáltatáscsomag, amelynek feladata a szervezet összes információs munkatársának támogatása. A Novell NetWare és a SUSE Linux Enterprise Server egyesítésével létrehozott megoldás kiváló fájl-, nyomtatási, címtár-, felügyeleti, együttműködési és alkalmazásszolgáltatásokat nyújt.