Hírek

A Gartner szerint a Novell a biztonságos információ- és eseménykezelés egyik vezető vállalata

  • A Novellt a vezető vállalatok közé sorolta a Gartner a „Magic Quadrant for Security Information and Event Management, 1H06” című jelentésében

  • A Gartner szerint a vezető kategória szereplői olyan vállalatok, melyek jelenleg is jól teljesítenek, ismerik a piaci viszonyokat, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat

Budapest 2006. május 29. – A Gartner Inc. közzétette a 2006 első félévére vonatkozó, biztonságos információ- és eseménykezelést vizsgáló Magic Quadrant jelentését, amelyben a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette. A Gartner „Magic Quadrant for Security Information and Event Management, 1H06” című elemzésében a piaci szereplőket elképzeléseik, terveik, illetve azokkal kapcsolatos megvalósítási képességük alapján értékelte.

A Mark Nicolett, Amrit Williams és Paul Proctor által összeállított tanulmány számos szempontból vizsgálja és osztályozza a szállítókat, majd az eredményeknek megfelelően helyezik el a mátrix megfelelő negyedeibe. Ez alapján a vállalatok lehetnek vezetők (Leaders), követők (Challengers), látnokok (Visionaries) és résjátékosok (Niche Players). A Gartner szerint a vezető kategória szereplői olyan vállalatok, melyek ismerik a piaci viszonyokat, jelenleg jól teljesítenek, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat ezen a területen. A tanulmány a Novellt egyértelműen a vezető vállalatok körébe sorolja.

A biztonságos eseménykezelő megoldásokat szállító e-Security felvásárlását követően a Novell a díjnyertes Sentinel terméket önálló biztonsági információ- és eseménykezelő (security information and event management, SIEM) megoldásként értékesíti. A Sentinel a vállalat jelenlegi rendszereit, biztonsági és személyazonosság-kezelési kínálatát is kiegészíti. Felvásárlásával és értékesítésével a Novell még jobb biztonsági és megfelelési megoldást kínál, amely költségcsökkentést eredményez, egyszerűsíti a rendszer kezelését, és az ügyfelek számára a vállalat hálózati és alkalmazás-eseményeinek egységes megtekintését is biztosítja.

„A Gartner jelentése is tükrözi a Novell határozott jelenlétét a biztonság- és megfelelőség-kezelés piacán” – mondta Jeffrey Jaffe, a Novell alelnöke és műszaki igazgatója. „Sentinel szoftverünk a biztonsági információk valós idejű felügyeletét, valós idejű reagálást és jelentéskészítést, hozzáférés- és eseménykezelést biztosít a felhasználók számára. A terméknek köszönhetően ügyfeleink egyetlen megbízható minősítés- és megfelelőség-követő megoldás használatával magabiztosan kezelhetik a szabályozási követelményeket és a biztonsági problémákat” – tette hozzá Jaffe.

A Gartner 2005 júliusában megjelent „Security and Identity Management Auditing Converge” (a biztonság- és személyazonosság-kezelés minősítési folyamatainak iránya) című tanulmánya szerint a SIEM, valamint a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés alkalmazása korábban még különböző információbiztonsági megközelítést igényelt, azonban napjainkban a megfelelési törekvések arra ösztönzik a vállalatokat, hogy integrálják azokat a megfelelő funkcionális rétegekbe.

A Magic Quadrantról

A Magic Quadrant a Gartner, Inc. által 2006-ban bejegyzett védjegy, felhasználása engedélyhez kötött, kizárólag kutatási célokat szolgál. A Magic Quadrant egy adott időszakra vonatkozó piaci elemzés grafikus megjelenítése, amely az mutatja, hogy a szállítók a Gartner elemzése szerint mennyire felelnek meg a Gartner által meghatározott piaci feltételeknek. A Gartner nem alkot értékítéletet a Magic Quadrantban megjelenő szállítókról, termékekről vagy szolgáltatásokról, és azt sem tanácsolja a technológia felhasználóinak, hogy csak a vezetők (Leaders) kategória szállítóit válasszák. Emellett a cég elhárít a kutatást érintő minden közvetett vagy közvetlen garanciális igényt, beleértve az értékesítési lehetőségekkel vagy egy meghatározott célra történő felhasználással kapcsolatos igényeket is.