Hírek

Földrengés előrejelzéshez is a Novell Linuxot választották

  • A kínai földrengés-felügyelet (China Earthquake Administration – CEA) a Novell SUSE Linux Servert választotta digitális földrengés-megfigyelő hálózatának szerverplatformjául

  • A Kínában működő digitális földrengés-megfigyelő hálózat jelentőségét jól mutatja, hogy a hálózat 41 nemzeti, tartományi és városi szintű szeizmográfiai központjában, valamint 360 városi állomásán is fut majd a SUSE Linux Enterprise Server

Budapest, 2006. június 13. – A kínai földrengés-felügyelet (China Earthquake Administration - CEA) digitális földrengés-megfigyelő hálózatának szerverplatformjául választotta a Novell® SUSE® Linux Enterprise Servert. A Novell megoldását a hálózat 41 nemzeti, tartományi és városi szintű szeizmográfiai központjában és 360 városi állomásán vezetik be. A CEA a Kínában elérhető Linux* disztribúciók tesztelését követően döntött a SUSE Linux Enterprise Server mellett.

„A Novell és a SUSE Linux jól ismert márkanevek Kínában a Linux környezeteket illetően” - mondta a CEA egyik tisztviselője. „Döntésünkben fontos szerepet játszott a Novell kutatás és fejlesztés iránti elkötelezettsége, magas szinvonalú szolgáltatásai és műszaki támogatása, és még fontosabb, hogy olyan robusztus és megbízható operációs rendszert kínálnak, amely kiválóan alkalmas kritikus fontosságú alkalmazások futtatására - mint például a CEA digitális földrengés-megfigyelő hálózata. Biztosak vagyunk abban, hogy a Novellel kötött együttműködésünknek köszönhetően a kínai kormány magasabb színtű szolgáltatásokat tud nyújtani a kínai lakosság számára a földrengésfigyelő központok hatékonyabb működésének köszönhetően”.

A digitális földrengés-megfigyelő hálózat segít a kínai kormánynak a földrengések előrejelzésében, így a megelőzhetőek a katasztrófák és azok potenciális hatásai a térségben. Hatékonyabbá válik a közbiztonság és növekszik a kínai lakosság életminősége. A többlépcsős projekt 2003-ban indult, első lépésben a szeizmográfiai földrengés-előrejelzőket, a mikroföldrengés-észlelő hálózatokat, valamint az elsősegély-képzési alapot hozták létre. Az észlelő hálózatok magas szintű technológiai rendszereket használnak, például aktív hibakeresést, földrengés-információs szolgáltatásokat és földrengés-vészhelyzeti rendelkezéseket, amelyek javítják a földrengések megfigyelését, az adatok digitalizálását, valamint a megfigyelés és az előrejelzés minőségét és gyorsaságát.

Roger Levy, a Novell alelnöke és a nyílt forráskódú megoldások részlegének ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a digitális földrengés-megfigyelő hálózat kiemelkedő jelentőségű nemzeti program Kínában, ezért is megtisztelő a Novell számára, hogy részt vehet egy ilyen fontos program megvalósításában. “Kína vezető Linux-szállítójaként továbbra is arra törekszünk, hogy a legjobb informatikai megoldásokat kínáljuk Kína, a régió és az egész világ számára” – tette hozzá Levy.