Hírek

Fantasztikus fogadtatás: 5 másodpercenként töltenek le egy SUSE Linux Enterprise terméket világszerte

  • A Novell új, nyílt vállalati platformja, a SUSE Linux Enterprise 10 hivatalos kiadását követő tíz napban több mint 165 000 példányban töltötték le az Enterprise termékcsalád termékeit

Budapest, 2006. augusztus 3. – A Novell bejelentette, hogy a július 17-e óta elérhető új generációs nyílt vállalati platformja, a SUSE Linux Enterprise 10 kiemelkedő fogadtatásban részesült a piacon és a médiában egyaránt.

  • Eddig több mint 165 000 felhasználó töltötte le a Novell SUSE Linux Enterprise 10 csomag komponenseit: a SUSE Linux Enterprise Server és a SUSE Linux Enterprise Desktop termékeket világszerte.

  • A Novell Customer Center online portált közel 286 000 felhasználó látogatta meg a Novell új eszközeinek regisztrálására, kipróbálására, illetve az előfizetések és szoftverfrissítések letöltésére.

  • Ezalatt a SUSE Linux Enterprise honlapján (www.novell.com/linux) a bejelentést követő tíz napban több mint 312 000 oldalletöltést regisztráltak.

  • A jelentős érdeklődés eredményeként a Novell.com weboldalon a napi szoftverletöltések száma átlagosan 800 százalékkal emelkedett a termékcsalád bejelentését követően, azaz a 2006. július 17-i bejelentés óta 5 másodpercenként töltenek le egy SUSE Linux Enterprise terméket.

A Novell fejlesztései is hasonló fogadtatásban részesültek, melyet az egyéni del.icio.us weboldal látogatóinak növekvő száma, illetve az RSS-hírcsatornákra feliratkozó felhasználók száma is bizonyít. Ez a weboldal a http://del.icio.us/ SHIFT.Communications. Novell.SUSELinuxEnterprise10 címen érhető el.

A SUSE Linux felhasználók a del.icio.us weboldalon az alábbiakhoz hasonló pozitív értékeléseket olvashatják:

„A SUSE Linux Enterprise Server 10 kiadásával a Novell egy könnyen telepíthető, felügyelhető és Windowsos-szerverként is használható terméket dobott piacra. A legfontosabb, hogy az operációs rendszer szilárd alapokat biztosít a vállalati szintű rendszerekhez” - írta Ben Dupont, értékelő, Network Computing, 2006. július 12.

„Örömmel tölt el minket, hogy a piac is folyamatosan érdeklődik a Novell új ajánlatai iránt. Jó érzés látni, hogy a globális SUSE Linux csapat és a nyílt forráskód közösség munkáját vállalati informatikusok és felhasználók ezrei ismerik el” - mondta John Dragoon, a Novell alelnöke és marketingigazgatója. „A SUSE Linux Enterprise 10 bevezetése óta a Novell az egyetlen olyan szállító, aki az asztali munkaállomásoktól az adatközpontokig minden igényt kielégítő, teljes Linux megoldást kínál. Egyetlen más Linux megoldás sem rendelkezik ilyen széles körű funkciókkal” – tette hozzá Dragon.

A SUSE Linux Enterprise a vállalati számítástechnika kiemelkedő mérnöki hátterével rendelkezik, és rendkívül alacsony költségszint mellett széles körű vállalati együttműködést biztosít a munkaasztaloktól kezdve az adatközpontokig. Csak a SUSE Linux Enterprise kínál teljes nyílt forráskódú platformot a vállalatok kritikus fontosságú üzleti alkalmazásainak működtetéséhez. A világ vezető hardver- és szoftverszállítói által támogatott és minősített SUSE Linux Enterprise 10 mögött a Novell díjnyertes műszaki támogatása, valamint a partnerekből és szolgáltatásokból álló globális gazdasági rendszere áll.