Hírek

Új ThinkPad noteszgépek Novell SUSE Linux operációs rendszerrel

  • A Lenovo ThinkPad T60p típusú mobil munkaállomása mostantól hivatalosan is támogatja a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszerét

  • A noteszgép gyártók között az IBM az első vállalat, amely teljes körű SUSE Linux Enterprise Desktop 10 támogatást biztosít hordozható számítógépeihez

Budapest, 2006. szeptember 1. – A Novell és a Lenovo a Linux World konferencián jelentette be együttműködési megállapodását, melynek köszönhetően a Lenovo ThinkPad T60p noteszgép mostantól hivatalosan is támogatja a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 (SLED 10) operációs rendszert. A Novell és a Lenovo mérnökei közösen dolgoztak azon, hogy a Novell SLED 10 operációs rendszere támogassa a noteszgép összes komponensét és elkészítették a meghajtó programokat, valamint számos ThinkVantage rendszereszköz linuxos változatát.

„A SUSE Linux Enterprise Desktop rendszer megjelenése a ThinkPad számítógépeken új lehetőségeket nyit meg a vállalati felhasználók számára” – mondta Jeffrey Jaffe, a Novell alelnöke és műszaki igazgatója. „A komoly igényekkel rendelkező számítógép-felhasználóknak mostantól fejlett munkaállomás-infrastruktúra áll a rendelkezésére, amelynek segítségével jobb teljesítményt érhetnek el az íróasztalnál, vagy akár utazás közben is” – tette hozzá Jaffe.

Az Linux-képes ThinkPad T60p mobil munkaállomás támogatja a meleg és a hideg dokkolást a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 futtatása közben, akár 4 GB memória használatára is képes, és tartalmazza a Help Center segítségnyújtó támogatást az ügyfelek számára. Emellett az új, ThinkPad T60p noteszgépek számos ThinkVantage technológiát támogatnak, többek között a ThinkPad Configuration Utility, a Power Manager és az Access Connections szolgáltatásokat is.

A ThinkPad Configuration Utility segítségével a felhasználók könnyen kezelhetik és vezérelhetik a rendszer részét képező hardvereket. Az Access Connections használatával, pedig automatikusan át tudnak váltani vezetékes és vezeték nélküli hálózatok között egy egyszerű navigációs és telepítő varázsló segítségével. A ThinkPad Power Manager elvégzi a hordozható számítógép rendszerbeállításait, hogy azok megfeleljenek a felhasználó munkaterhelésének. Ezek a rendszerbeállítások hatással vannak a számítógép energiafelhasználására, a rendszer hőmérsékletére és az általános teljesítményre. Mostantól egyszerűen szabályozható a processzor sebessége, a ventilátor hangja, a merevlemez lekapcsolásáig eltelő idő és a képernyő frissítési időköze is.