Hírek

Sentinel: biztonsági információ- és eseménykezelő megoldás a Novelltől

  • Megjelent a Sentinel biztonsági információ- és eseménykezelő megoldás első Novell által fejlesztett frissítése, melynek kiadásával a Novell kiterjeszti vezető szerepét a biztonsági és eseménykezelő megoldások piacára is

Budapest, 2006. szeptember 6. – A Novell elérhetővé tette a Sentinel biztonsági információ- és eseménykezelő megoldásának első saját fejlesztésű frissítését. A Sentinel megoldáshoz a Novell az e-Security 2006 áprilisában történő felvásárlásával jutott hozzá, a frissítés kiadása pedig fontos lépést jelent a Novell számára a biztonsági és megfelelőségi tevékenységek valós idejű, teljes vállalatot átfogó, egységesítése felé. A Sentinel a biztonsági és eseményfigyelési, valamint reagálási és jelentéskészítési képességek segítségével teljes mértékben együttműködik a Novell platformjával, többek között a SUSE Linux Enterprise Server rendszerrel és a személyazonosság-kezelési megoldásokkal. A Novell a termék új frissítésével jelentősen leegyszerűsíti a korábban munkaerő-igényes és hibalehetőségeket rejtő folyamatokat, ezáltal a felhasználók szigorúbb, előre látható biztonság- és megfelelőség-figyelési programot építhetnek fel.

„Az e-Security felvásárlásával és a Sentinel biztonsági és személyazonosság-kezelési termék kínálatba építésével a Novell nyár végére egy integrált verziót jelentethetett meg” – mondta Reed Harrison, a Novell megfelelőségi megoldásokért felelős műszaki igazgatója. „E termékkel ügyfeleink könnyedén egyesíthetik a Sentinel valós idejű eseményfigyelő képességeit a Novell személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldásaival. Emellett a Sentinel-t több nyelven is kínáljuk, így ügyfeleink biztonsági és megfelelőségi igényeinek globális szinten is eleget teszünk” – tette hozzá Reed Harrison.

A két fő Novell termékvonal – a biztonsági információ- és eseménykezelés (security information and event management – SIEM), valamint a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés (identity and access management – IAM) – funkcióinak egyesítése révén az ügyfelek integrált auditálási infrastruktúra segítségével kezelhetik a megfelelőségi és biztonsági kockázatokat.

„Ügyfeleink egy integrált megoldást keresnek, hiszen nincs elegendő idejük, és szabad erőforrásuk több jelentéskészítő mechanizmus kezelésére és nyomon követésére” – mondta Elisabeth Conseil Colonna, a Telindus biztonságkezelésért felelős üzleti tanácsadója. „A Novell Sentinel megoldása egységes, valós idejű adatmegjelenítő pultot biztosít, ezért a vállalaton belül az összes biztonsági és megfelelőségi esemény összetett megjelenítését teszi lehetővé a felhasználók számára. A Novell személyazonosság-kezelési képességeivel végzett integráció pedig még értékesebbé teszi a terméket. A Novellel történő együttműködésnek köszönhetően ügyfeleink átfogóbb, hatékonyabb biztonsági és megfelelőségi megoldásokat építhetnek fel, amelyek a megfelelő információt a megfelelő személyhez juttatják el” – tette hozzá Elisabeth Conseil Colonna.

A Sentinel olyan megoldást kínál, amely integrálja és folyamatosan figyeli a szervezet teljes hálózati infrastruktúrájából származó információkat, többek között a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési termékekből, valamint külső fejlesztői rendszerekből és eszközökből származó adatokat. Ezek az eszközök lehetnek tűzfalak, útválasztók, vírusvédelmi termékek, eszközfelderítő és -leltározó alkalmazások, konfigurációkezelő megoldások, behatolás-megelőző rendszerek, mainframe rendszerek, hálózati eszközök, sebezhetőség-vizsgálók és terhelésszabályozók. A hálózat különböző részeiből származó információk egyesítése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a rendszerekhez, eszközökhöz és emberekhez kapcsolódó tevékenységek átfogó, valós idejű megjelenítése nyújtotta előnyöket ki tudják használni. Ezáltal gyorsabban reagálhatnak a fenyegetésekre, és hatékonyabban dokumentálhatják az informatikai ellenőrzési folyamatok eredményességét.