Hírek

Novell Linux megoldások a jövő gyógyászatában

  • A Siemens Medical Solutions, a világ vezető MRI (Magnetic Resonance Imaging – mágneses rezonanciás képalkotás) technológia- és alkalmazásfejlesztője a Novell SUSE Linux Enterprise Real Time operációs rendszert választotta MAGNETOM termékei teljesítményének javítására

  • A SUSE Linux Enterprise Real Time szoftver nagymértékben növeli a Siemens MRI termékeinek felbontóképességét

Budapest, 2006. szeptember 28. – A Novell Inc. és a Concurrent Inc. bejelentették, hogy a Siemens Medical Solutions, a világ vezető MRI (Magnetic Resonance Imaging – mágneses rezonanciás képalkotás) technológia- és alkalmazásfejlesztője a Novell SUSE Linux Enterprise Real Time operációs rendszert és a Concurrent NightStar™ alkalmazásfejlesztő-eszközöket választotta MAGNETOM mágneses rezonanciás képalkotó (MRI) termékei teljesítményének javítására.

A SUSE Linux Enterprise Real Time a Novell® SUSE Linux Enterprise 10 platformjára épül, amelyet a Concurrent vállalat saját fejlesztésű, valós idejű számítási funkciókkal egészített ki. Ennek eredményeképpen az ügyfelek egy integrált megoldáshoz jutnak, ami garantált teljesítményt nyújt azokban a környezetekben, ahol az idő kritikus fontosságú tényező.

„A nagyobb felbontású MRI-technológia a jövő gyógyászatának technikája, hiszen biztonságosabb és tisztább képeket készít az életfunkciókról. Ez lehetővé teszi, hogy az egészségügyben dolgozó szakemberek pontosabb információk birtokában dönthessenek a páciens kezeléséről” – mondta Jürgen Gut, a német Siemens Medical Solutions munkatársa. „A SUSE Linux Enterprise Real Time és a Concurrent NightStar eszközeivel a Siemens nagymértékben növelheti a méréseket végző operációs rendszerek teljesítményét a technológia költséges átalakítása nélkül” – tette hozzá Gut.

A Siemens azért döntött a SUSE Linux Enterprise Real Time rendszer bevezetése mellett, mert a processzor kezelési szolgáltatások, illetve a valósidejű szolgáltatások jelentik az egyetlen megoldást a valósidejű működés biztosításához a Linux rendszerben – anélkül, hogy ehhez külön alkalmazásprogramozási-felületet kellene használni. Emellett a Concurrent NightStar eszközkészlete lehetővé teszi a Siemens már meglévő SUSE Linux Enterprise környezetében működő szoftvereinek meghatározását és finomhangolását.