Hírek

A Novell csatlakozott az SAP globális biztonsági programjához

  • A Novell az SAP Global Security Alliance programjának keretében komplex megoldást nyújt a fő kockázatkezelési és IT-biztonsági problémákra

  • A Novell Identity Manager és a Novell eDirectory alkalmazásokkal a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés terén szerzett széleskörű tapasztalatait kínálja közös ügyfeleiknek


Budapest, 2006. október 2. A Novell bejelentette, hogy csatlakozott az SAP Global Security Alliance programjához, melynek keretében komplex megoldást nyújt az ügyfelek fő kockázatkezelési és IT-biztonsági problémáira. A Novell a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés terén szerzett széleskörű tapasztalatait kínálja a közös ügyfelek számára és olyan alkalmazásait teszi elérhetővé az SAP partnerprogramján keresztül, mint például a Novell Identity Manager és a Novell eDirectory. A szigorú szabályozások, például a Sarbanes-Oxley vagy a Basel II előírásai miatt a vállalatoknak garantálniuk kell a vállalati adatok biztonságát, valamint dokumentálniuk és rendszeresen vizsgálniuk kell a felhasználói hozzáférési kísérleteket. A Novell biztonsági és hozzáférés-kezelési stratégiája az összetett problémák megoldása mellett leegyszerűsíti és automatizálja az idő- és munkaigényes folyamatokat.

Az SAP Global Security Alliance programja termékek, valamint speciális implementációs és/vagy minőségbiztosítási szolgáltatások kombinációját biztosítja, amelyeket akár csomagok formájában is elérhetnek az ügyfelek, melyekkel könnyebb a biztonsági, személyazonosság-kezelési és megfelelőségi problémák megoldása.

„A Novell és az SAP együttműködése hosszú múltra nyúlik vissza” - mondta John Judge, a Novell globális kapcsolatokért felelős alelnöke. „Az SAP globális technológiai partnereként a Novell biztonsági és személyazonosság-kezelési megoldásainak minden funkcióját biztosítja az SAP felhasználóinak. A Novell eDirectory az első olyan címtárszolgáltatás, amely megszerezte az SAP minősítését a SAP Web Application Server termékkel és az összes mySAP komponenssel való integrációhoz. Örömünkre szolgál, hogy a Global Security Alliance program résztvevőjeként folytathatjuk az együttműködést, valamint biztonsági és személyazonosság-kezelési szakértelmünket biztosíthatjuk az SAP ügyfeleinek”- tette hozzá Judge.

Az SAP Global Security Alliance programról további információt a http://www.sap-si.com/ services/ cross-industry/ technical_consulting/ security/ alliance/ weboldalon talál.

A Novell biztonsági és személyazonosság-kezelési megoldásairól további információ a http://www.novell.com/ solutions/ securityandidentity/ weboldalon érhető el.