Hírek

Tom Francese lett a Novell új globális értékesítésért felelős vezetője

  • A Novell EMEA régiójának elnöke mostantól a vállalat globális értékesítését, valamint értékesítési csatornáit és partnerkapcsolatait is felügyeli

Budapest, 2006. október 25. – A Novell bejelentette, hogy Tom Francese-t nevezték ki a vállalat globális értékesítéséért felelős ügyvezető igazgatóhelyettesévé. A Novellhez 2005. októberében csatlakozott szakember több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a technológiai iparban és korábban az IBM európai szoftverüzletágának felelős alelnökeként tevékenykedett. Francese a jövőben továbbra is betölti a Novell európai, közel-keleti és afrikai regiójának elnöki tisztét, de emellett a vállalat globális értékesítéséért, értékesítési csatornáiért és partnerkapcsolataiért is felel.

Francese több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a technológiai iparban. Szakmai pályafutását 1974-ben kezdte az IBM-nél értékesítési vezetőként a texasi Houstonban. Az itt eltöltött évtizedek alatt több pozícióban is dolgozott az értékesítés, az általános menedzsment és a tevékenységek irányítása terén. Többek között a szoftverekért felelős csoport európai, közel-keleti, afrikai és közép-amerikai régióbeli értékesítésért felelős alelnökeként és a Tivoli globális pénzügyi szolgáltatások iparági értékesítési alelnökeként tevékenykedett, de a hálózati számítástechnikai szoftverek globális értékesítési és támogatási alelnöki, valamint a londoni vállalati értékesítési igazgatói pozíciót is betöltötte.

„A szoftveriparban kevés vezető rendelkezik annyi tapasztalattal, olyan eredményekkel és olyan vezetői képességekkel mint Tom Francese. Széleskörű kapcsolatai hozzájárulnak ahhoz, hogy tovább bővítsük a Novell jövőbeli sikereihez kulcsfontosságú Linux és informatikai felügyeleti ajánlatainak partnerhálózatát” – mondta Ron Hovsepain, a Novell elnök-vezérigazgatója. „Tom eddig is nagyszerű munkát végzett vállalatunknál, hiszen vezetése alatt ismét növekedésnek indult a régió forgalma. Biztosak vagyunk abban, hogy mindezt globális szinten is folytatni fogja” – tette hozzá Hovsepian.

„A Novell történetének kiemelkedően fontos szakaszához érkeztünk, hiszen egyre erőteljesebben törekszünk arra, hogy vállalatunk vezető pozícióját a gyorsan növekvő Linux, valamint a biztonság-, a személyazonosság- és a rendszerkezelés piacára is kiterjesszük. Büszke vagyok arra, hogy a jövőben én irányíthatom az értékesítést globális piacainkon, és partnereinkkel együttműködve hozzájárulhatok a Novell megoldásainak bővítéséhez” – mondta Tom Francese, a Novell globális értékesítésért felelős ügyvezető igazgatóhelyettese. „Úgy gondoljuk, hogy vállalatunk rendelkezik a megfelelő technológiákkal, elképzelésekkel és stratégiákkal, de ami a legfontosabb, a megfelelő emberekkel e stratégiák megvalósításához” – tette hozzá Francese.