Hírek

IBM rendszerekre szabott, vegyes forráskódú szoftvercsomag a Novelltől

Budapest, 2006. november 23. – A Novell bejelentette, hogy elérhető az Integrated Stack for SUSE Linux Enterprise szoftvercsomagja, amely a Novell SUSE Linux Enterprise Servert, illetve az IBM nyílt forráskódú és jogvédett szoftvereinek IBM rendszerekre optimalizált változatait tartalmazza. A szoftvercsomag ideális megoldás a kis- és középvállalatoknak fájlkezelési- és nyomtatási feladataikhoz, webes alkalmazások futtatásához, és adatbáziskezeléshez IBM System x és BladeCenter szervereken. Az Integrated Stack for SUSE Linux Enterprise szoftvercsomag egyszerűen beilleszthető a meglévő Windowsos környezetbe, és segítségével a Linuxos komponensek ugyanolyan jól menedzselhetőek Windowsos környezetben is. A szoftvercsomag ezáltal nagyobb választási lehetőséget és rugalmasságot kínál Microsoft Windows rendszert használó szervezeteknek, valamint továbbfejlesztett biztonsági megoldásokat, nagyobb megbízhatóságot és teljesítményt nyújt - mindezt az alternatív megoldások árának töredékéért.

„Az Integrated Stack for SUSE Linux Enterprise szoftvercsomag - a SUSE Linux Enterprise Server kompatibilitásának köszönhetően - könnyedén a felhasználók meglévő infrastruktúrájába illeszthető, akár Windows környezetben is. Ezáltal ügyfeleink gyorsabban és hatékonyabban telepíthetnek adatbázisokat kezelő és egyéni alkalmazásokat futtató platformot” - mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország vezető rendszermérnöke. „Az Integrated Stack for SUSE Linux Enterprise programcsomag lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy saját - akár Windowsos - informatikai környezetükben is kihasználhassák a Linux rugalmasságát, amellett, hogy költségeiket csökkentik" - tette hozzá Hargitai.

„Az Integrated Stack for SUSE Linux Enterprise az IBM szoftvereinek és rendszereinek segítségével a webes és adatbázis-kezelő alkalmazások, valamint a fájl- és nyomtatószerverek költséghatékonyabb üzemeltetését biztosítja a kis- és középvállalatok számára” – mondta Jeff Smith, az IBM nyílt forráskódú és linuxos köztes szoftver megoldásokért felelős alelnöke.

Új együttműködés

A Novell idén nyáron együttműködési szerződést kötött az Avnet Technology Solutions Kft.-vel, melynek keretében közös üzleti programokkal, marketingkampányokkal, rendezvényekkel, szakmai képzésekkel támogatják az értékesítést. „Az Avnet hivatalos Novell SUSE Linux OEM disztribútorként Magyarországon is új kereskedelmi lehetőségekkel erősíti a Novell SUSE Linux piaci helyzetét. A Novell Integrated Stack for SUSE Linux Enterprise licenckonstrukcióját az Avnet „IT csomagja” is kiegészíti: a SUSE Linux IBM xSeries szerverhez ingyen biztosítjuk a WebSphere ASCE, a DB2 EC és a Centeris Likewise MS szoftvereket. Az új vegyes forráskódú szoftvercsomag mellé 2007. márciusáig ingyenes telepítési szolgáltatást is adunk partnereink számára” – mondta Timár Tibor, az Avnet termékmenedzsere.

Integrált megoldások

Az Integrated Stack for SUSE Linux Enterprise szoftvercsomag tovább bővíti a Novell innovatív munkacsoport-megoldásainak kínálatát, és egyben bizonyítja, hogy a Novell továbbra is elkötelezett az alternatív hálózatkezelési keretrendszerek folyamatos fejlesztése mellett. Az Integrated Stack for SUSE Linux Enterprise nyílt szabványokra épül, és az iparág két vezető vállalata által fejlesztett nyílt és jogvédett forráskódú szoftvereket tartalmaz, amelyeknek komponensei teljes mértékben integráltak. A szoftvercsomagot IBM System x és BladeCenter szerverplatformokra optimalizálták.

Az Integrated Stack for SUSE Linux Enterprise-t felépítő komponensek és megoldások:

  • Novell SUSE Linux Enterprise Server

  • IBM WebSphere Application Server Community Edition

  • IBM DB2 Express-C

  • Centeris Likewise Management Suite