Hírek

A Novell bejelentette a világ első vegyes forráskódú vállalati megoldásának legújabb változatát

  • Az Open Enterprise Server legfrissebb verziója, a SUSE Linux Enterprise Server 10-en alapuló Open Enterprise Server 2 virtualizációs, tároló- és fájlkezelési fejlesztéseket is tartalmaz

  • 2007. január 26-ig rendkívüli kedvezménnyel érhető el Magyarországon a Novell legfejlettebb hálózati és irodai szoftverek integrálásával készült megoldása, a Novell Open Workgroup Suite. A licenckonstrukció ez időszak alatt történő megvásárlásával az ügyfelek automatikusan hozzájutnak a Novell Open Enterprise Server 2 termékhez

Budapest, 2006. december 11. – A Novell bejelentette vegyes forráskódú vállalati megoldásának legújabb verzióját, az Open Enterprise Server 2-t, melyhez szoftverpartneri, kedvezményes képzési, valamint műszaki támogatást is nyújt annak érdekében, hogy ügyfelei még hatékonyabban használhassák ki a termék előnyeit. A Novell a biztonságimásolat-készítő megoldásokat szállító CA, Commvault, Symantec és Syncsort vállalatokkal, valamint a McAfee, Symantec és Trend Micro vírusvédelmi szállítókkal együtt tervezi a Novell Open Enterprise Server 2 támogatását, amely várhatóan 2007-ben kerül forgalomba. Az Open Enterprise Server következő verziója virtualizációs, tároló- és fájlkezelési fejlesztéseket tartalmaz, lezárja a SUSE Linux Enterprise munkacsoport-szolgáltatásokra való átállási folyamatot, és segítséget nyújt a NetWare-t használó ügyfeleknek beruházásaik fenntartásában.

Kedvező licenckonstrukció a magyarországi ügyfeleknek

A Novell legfejlettebb hálózati és irodai szoftverek integrálásával készült megoldása, a Novell Open Workgroup Suite Magyarországon 2007. január 26-ig rendkívüli kedvezménnyel érhető el. A Novell Magyarország a kedvező árakat maximum 100 felhasználónyi licenc vásárlása esetén biztosítja.

Azok az ügyfelek, akik a most futó akcióban vásárolják meg az Open Workgroup Suite-ot, a Novell Open Enterprise Server következő verzióját, a Novell Open Enterprise Server 2-t is megkapják a termék bejelentése után. A http://www.novell.com/hungary/promo/061130_ows/ weboldalon további információ található az akció részleteiről.

A termékről további információ a http://www.novell.com/hungary/termekek/halozat/oes/ weboldalon érhető el.

A Novell Open Enterprise Server új verziója

A Novell Open Enterprise Server jelenlegi verziója fejlett munkacsoport- és hálózati szolgáltatásokat kínál a vegyes forráskódú környezetekben és a 2006 VARBusiness Annual Report Card éves összegző jelentés rangsorában megszerezte a kiszolgáló operációs rendszerek kategória vezető helyét. A legfrissebb verzió lezárja a Linux platformon futó munkacsoport-szolgáltatásokra való átállás folyamatát. Az Open Enterprise Server 2 leegyszerűsíti a szolgáltatások Linux rendszerre való átvitelét, és lehetővé teszi, hogy a hagyományos NetWare munkacsoport-szolgáltatások hatékonyabban fussanak a Linux rendszeren és a NetWare vagy Windows platformokon. Emellett a SUSE Linux Enterprise virtualizációs képességeinek segítségével kiterjesztett hardvertámogatást biztosít a hagyományos NetWare alkalmazások számára.

A Microsofttal nemrégiben aláírt megállapodás értelmében az Open Enterprise Server 2 továbbfejlesztett együttműködést kínál a Windows rendszerekhez, a Novell ZENworks Virtual Machine Management pedig az Open Enterprise Server virtualizált környezeteinek felügyeletét biztosítja majd.

„Az Open Enterprise Server megoldást arra tervezték, hogy illeszkedjék napjaink többplatformos (Linux, Windows és NetWare) környezeteihez” – mondta Kent Erickson, a Novell munkacsoport megoldásokért felelős csoportjának alelnöke és vezérigazgatója. „E termék fejlett munkacsoport- és hálózati szolgáltatásokat nyújt Linux rendszeren, ezáltal lehetővé teszi, hogy az ügyfelek kihasználhassák a Linux előnyeit a már bizonyított, általuk megbízhatónak ítélt Novell munkacsoport-szolgáltatások feladása nélkül. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ügyfeleink számára biztosítsuk a sikerhez szükséges kiegészítő támogatásokat, például minőségi képzést, műszaki szolgáltatásokat, valamint minősített alkalmazások és hardver választásának lehetőségét” – tette hozzá Erickson.

Képzés és támogatás

A 2007. március 31. előtt vásárolt vagy korábbi verzióról frissített Novell Open Enterprise Server termékek felhasználói ingyenesen letölthetik a Novell 5 napos, „Integrating Novell Open Enterprise Server for Linux” (A Novell Open Enterprise Server integrálása Linux rendszerekre) képzéséhez tartozó oktatóanyagot. A tanfolyam oktató által vezetett verzióját választó ügyfelek kedvezményben részesülnek. Emellett azok, akik szoftverkövetéssel rendelkeznek 90 napos ingyenes telepítési segítséget vehetnek igénybe. A feltételeknek megfelelő partnerek szintén részt vehetnek az akcióban.

A Novell Open Enterprise Server termékről, vagy az ingyenes képzési és műszaki támogatásról további információ a http://www.novell.com/oes weboldalon érhető el.

Iparági támogatás

A biztonságimásolat-készítő és vírusvédelmi szoftverek támogatása létfontosságú az Open Enterprise Servert használó ügyfelek számára. A Novell legfontosabb partnerei közül a CA, a Commvault, a McAfee, a Symantec, a Syncsort és a Trend Micro már elkötelezte magát az Open Enterprise Server 2 támogatása mellett, és segítséget nyújt az értékes adatok megőrzésében, valamint a védelem biztosításában.

„A Symantec és a Novell egyaránt elkötelezett a vegyes forráskódú környezetekre kiterjedő integrált szoftverek szállítása iránt” – mondta Rob Clyde, a Symantec technológiai alelnöke. „Rugalmasságot kínálunk ügyfeleinknek a technológiák és a platformok széles skálájának kiválasztásához és informatikai infrastruktúrájukba történő integrálásához. A Symantec ügyfelei számára kiemelkedően fontos, hogy az adatok biztonsági másolatának elkészítésére szolgáló Veritas NetBackup és Backup Exec megoldásainkkal, valamint vírusvédelmi Symantec AntiVirus programunkkal továbbra is támogatjuk az Open Enterprise Servert” – tette hozzá Clyde.

„Ügyfeleinknek egységes felhasználói szolgáltatásokra és adatvédelemre van szükségük vállalati informatikai környezeteikben” – mondta Frank Jablonski, a CA tárolási termékek marketingjéért felelős igazgatója. „A BrightStor ARCserve Backup Novell Open Enterprise Server 2 rendszeren történő használata lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy a fejlett munkacsoport-szolgáltatások mellett biztosítsák a Linux kiszolgálókon a létfontosságú információk védelmét és elérhetőségét” – tette hozzá Jablonski.

„A McAfee már hosszú ideje a Novell partnere. Kölcsönösen elkötelezettek vagyunk ügyfeleink létfontosságú adatainak és infrastruktúrájának védelme iránt napjaink folyamatosan változó fenyegetéseivel szemben” – mondta Eric Winsborrow, a McAfee termékmarketingért felelős alelnöke. „Az innováció, a több operációs rendszerre kiterjedő támogatás, valamint az Open Enterprise Server megfelelő védelmének biztosítása mellett elkötelezettségünket mutatja az is, hogy támogatjuk a Novell NSS fájlrendszerét a Linux platformokon” – tette hozzá Winsborrow.

A jelenlegi Open Enterprise Server verzió biztonságimásolat-készítő és vírusvédelmi szoftverpartnereivel kapcsolatos további információt a http://www.novell.com/products/openenterpriseserver/partners weboldalon talál.