Hírek

A Novell Volker Smidet nevezte ki új EMEA elnökévé

  • Volker Smid korábban a Novell közép-európai régióért felelős vezérigazgatói pozíciót töltötte be, a továbbiakban a teljes EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió tevékenységét felügyeli

Budapest, 2006. december 20. – A Novell bejelentette, hogy Volker Smidet nevezte ki a vállalat EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiójának elnökévé. Smid jelentős tapasztalattal rendelkezik a nagyvállalati szoftvermegoldások értékesítése terén. Volker Smid 2005 májusa óta a Novell Közép-európai régióért felelős vezérigazgatói pozíciót töltötte be, a jövőben pedig a teljes EMEA régióban felel a Novell értékesítési és tanácsadási tevékenységéért. Új pozíciójában Tom Francese-t váltja, akit 2006 októberében a Novell globális értékesítésért felelős vezetőjévé léptettek elő.

„Az EMEA régió kiemelt fontosságú terület a Novell számára, ezért mindenképpen tapasztalt értékesítési vezetőre volt szükségünk” – mondta Tom Francese, a Novell globális értékesítésért felelős vezetője. „Volker kimagasló teljesítményt nyújtott Közép-Európában, és remélhetőleg hasonlóan sikeres lesz az EMEA régió egészében is. Remekül kezeli az ügyfelek igényeit, és a problémáik pontos ismerete mellett azzal is tisztában van, hogy hogyan segíthetnek a Novell termékei – a Linux és a felügyeleti megoldások – e problémák megoldásában” – tette hozzá Tom Francese.

Smidet 2005 májusában nevezték ki a Novell közép-európai régióért felelős vezérigazgatójává, ahol a német, az osztrák és a kelet-európai értékesítési tevékenységet irányította. Smid korábban a PTC EMEA és ázsiai csendes-óceáni régiójának alelnökeként a termékéletciklus-kezeléssel és vállalati tartalomkezeléssel foglalkozó cég középszintű kapcsolataiért felelt. Azelőtt a B2B eCommerce és beszállítói kapcsolatkezelő platformokat fejlesztő POET AG észak-amerikai alelnökeként, a Prompt Medizinische Informationssysteme német szoftverforgalmazó cégnél pedig vezérigazgatóként dolgozott.

„Az EMEA régió kulcsfontosságú terület a Novell számára, és jó piaci lehetőségeket látunk a térségben a nyílt forráskódú, Linux és felügyeleti megoldásaik terjesztésére” – mondta Volker Smid. „A Novell régóta az EMEA régió aktív szereplője, amelyet tovább növelt a német SUSE Linux AG 2004-es felvásárlása. Arra törekszünk, hogy az EMEA régióban ügyfeleink a lehető legjobban használhassák ki informatikai rendszereiket, és hogy ez a térség legyen a Novell növekedésének motorja” – tette hozzá Volker Smid.