Hírek

„A legjobb linuxos asztali megoldás” díjat a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10 nyerte

  • A Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10 terméke nyerte az InfoWorld 2007-es Technology of the Year díjkiosztóján „A legjobb asztali Linux megoldás” díját

Budapest, 2007. január 8. – Az InfoWorld 2007-es Technology of the Year (Az év technológiája) díjkiosztóján a Novell SUSE® Linux Enterprise Desktop 10 megoldását választották „A legjobb Linux asztali megodásnak”. Az InfoWorld értékelése szerint: „a Novell által továbbfejlesztett asztali Linux* disztribúció a professzionális formát olyan egyedülálló felhasználói funkciókkal egyesíti, amelyek más szállítóknál nem érhetők el... Kiváló megoldás [a SUSE Linux Enterprise Desktop 10], egy újabb ok a vállalati asztali Linux megoldások bevezetésének megfontolására”.

Az InfoWorld díj a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 legújabb elismerése. A terméke a tavaly augusztusban San Franciscóban rendezett LinuxWorld konferencián a legjobb asztali megoldásnak és a kiállítás legjobbjának is megválasztották, valamint októberben a Novellnél dolgozó Nat Friedman kapta a legelső VARBusiness „Technologist of the Year” (Az év technológusa) díjat az innovatív Linux munkaállomás fejlesztésében végzett tevékenységéért. Az InfoWorld éves díjai a vállalati informatika számára legfontosabb és legjobb technológiai szektorokat ismerik el, valamint kiemelik az innovatív vállalati termékeket, amelyek meghatározóan befolyásolták az informatikát. A nyerteseket az InfoWorld tesztközpontjának elemzői választják ki.

„A tesztközpont elemzőitől, az ügyfelektől és más iparági szakértőktől érkező pozitív visszajelzések is bizonyítják, hogy a Novell számára fontos az ügyfelek véleménye, és elkötelezettek vagyunk a problémák megoldásában” – mondta Carlos Montero-Luque, a Novell® Open Platform Solutions termékrészlegének alelnöke. „Ez azt is jelenti, hogy egy olyan Linux munkaállomást fejlesztettünk ki, amely a tartalmat és a stílust egyesíti a költségtakarékosság és a megbízhatóság előnyeivel, és ezzel az újítással eleget tettünk a vállalatok és felhasználók igényeinek” – tette hozzá Montero-Luque.

A SUSE Linux Enterprise Desktop 10 terméket 2006. júliusában adták ki, azóta közel félmilliószor töltötték le. A termék használatával lényegesen csökkenthetőek a költségek, növelhető a felhasználói biztonság és hatékonyabbá tehető a termelékenység. A SUSE Linux Enterprise Desktop teljeskörű asztali megoldásként, vékony kliens alkalmazásként és mérnöki munkaállomásként is használható.

Az InfoWorld magazin 2007-es díjkiosztójáról és a „Technology of the Year” díjakról további információ a magazin 2007. januári számában érhető el. A Novell SUSE Linux Enterprise megoldásairól bővebben a http://www.novell.com/linux weboldalon olvashat.