Hírek

Újabb három vállalat részesül a Microsoft és a Novell együttműködésének előnyeiből

  • A Deutsche Bank AG, a Credit Suisse és az AIG Technologies a nyílt forráskódú és a jogvédett szoftverek együttes alkalmazásával tér át vegyes forráskódú rendszerre

Budapest, 2007. január 11. – A Novell bejelentette, hogy ügyfelei közül a Deutsche Bank AG, a Credit Suisse és az AIG Technologies az elsők között részesül a Microsoft Corp. és a Novell Inc. – Windows és Linux rendszerek együttműködését javító – széles körű üzleti és műszaki megállapodásának eredményeiből. A Microsoft három különálló ügyfél-megállapodás keretében mindegyik vállalat részére SUSE Linux Enterprise előfizetési tanúsítványokat biztosít, így lehetővé teszi számukra a Microsoft és a Novell között született megállapodás előnyeinek kihasználását. A Credit Suisse, a Deutsche Bank és az American International Group Inc. tagjaként működő AIG Technologies hangsúlyozza, hogy az együttműködés legfőbb előnyei, a szabadalmi együttműködési megállapodás és a kétirányú virtualizációs megoldásokra vonatkozó tervek döntő tényezők voltak választásuk során.

„A Deutsche Bank, amely a Novell és Microsoft termékeinek már most jelentős felhasználója, örömmel tekint a két vállalat megállapodása elé, melynek köszönhetően a jövőben javul a különböző rendszerek közötti együttműködés” – mondta Clemens Jochum, a Deutsche Bank AG műszaki igazgatója. „Vállalatunk már régóta fontosnak tartja a Windows és Linux rendszerek együttes alkalmazását, azonban a két rendszer együttműködésének megteremtése jelentős időt és erőforrást igényelne. A Microsoft és a Novell megállapodásának eredményeképpen kihasználhatjuk a platformválasztás előnyeit, és az ebből adódó rugalmasság révén tovább növelhetjük vállalatunk versenyképességét és hatékonyságát” – tette hozzá Jochum.

„Az együttműködés kulcsfontosságú számunkra, hiszen a Windows és a SUSE Linux rendszerek folyamatosan fejlődő, stratégiai fontosságú platformok.” – mondta Tom Sanzone, a Credit Suisse informatikai igazgatója. „Örömmel üdvözöljük, hogy a Microsoft és a Novell mindkét platformot támogatva folytatja az együttműködés fejlesztését és az új modell az ügyfelek számára eddig nem tapasztalt lehetőséget biztosít a nyílt forráskódú és a jogvédett szoftverek együttműködésére. Támogatjuk a két vállalat erőfeszítéseit” – tette hozzá Sanzone.

„Célunk, hogy piaci áron magas értéket kínáljunk, így kulcsfontosságú számunkra, hogy műszaki ajánlataink előretekintők, integráltak és megfelelően pozícionáltak legyenek” – mondta Mark Popolano, az AIG globális informatikai igazgatója. „A Microsoft és a Novell elkötelezettsége az együttműködés és a szellemi tulajdonjogok biztosítása terén nagymértékben hozzájárul célunk eléréséhez. A programba való belépéssel azt tervezzük, hogy felfedezzük, miként válhatunk még rugalmasabb szervezetté” – tette hozzá Popolano.

2006. november 2-án a Microsoft és a Novell több megállapodást is bejelentett, amelyek célja a két vállalat termékeinek jobb együttműködését biztosító megoldások fejlesztése, értékesítése és támogatása. Ezek a megoldások hatékony virtualizációs lehetőségeket, valamint a Microsoft és a Novell termékeinek jobb együttműködését kínálják. Emellett mindkét vállalat támogatást nyújt saját termékeihez.

„A Deutsche Bank, a Credit Suisse és az AIG Technologies SUSE Linux Enterprise bevezetésére vonatkozó, – közvetlenül a Microsoft vállalattal való együttműködésünk bejelentése után született – döntése megerősíti közös munkánk eredményét – az elkövetkező negyedévekben további hasonló sikertörténetekre számítunk” – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „Ügyfeleink igényeihez igazodva, egy valós probléma megoldásával biztosítunk egyedülálló lehetőséget a Linux bevezetéséhez. Ez is azt bizonyítja, hogy a SUSE Linux Enterprise teljes mértékben készen áll az adatközpontokban való alkalmazásra” – tette hozzá Hovsepian.

„Az ügyfelek igénylik, hogy a Windows és a Linux rendszerek jobban együttműködjenek a vegyes forráskódú környezetekben” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója. „Örömmel fogadjuk, hogy olyan ügyfelek, mint a Deutsche Bank, a Credit Suisse és az AIG Technologies ilyen gyorsan reagáltak a Novellel való együttműködés mellett való elkötelezettségünkre, valamint közös munkánk szellemi tulajdonok terén kínált előnyeire” – tette hozzá Ballmer.

A Microsoft és a Novell közös, a Penn, Schoen & Berland Associates Inc. független piacelemző cég által végzett, 201 informatikai szakembert megkérdező felmérése szerint a válaszadók több mint 90 százaléka egyetért a Microsoft és a Novell közötti megállapodással, és úgy véli, hogy az informatikai rendszerek együttműködésének javítása előnyöket biztosíthat ügyfelei számára. A felmérés eredményei a http://www.novell.com/news/press/item.jsp?id=1257 címen érhetőek el. Eddig több mint 16 000 új SUSE Linux Enterprise-tanúsítványt aktiváltak a Microsoft és a Novell együttműködési megállapodásának keretében.

A megállapodásról további információt a http://www.novell.com/linux/microsoft és a http://www.microsoft.com/interop/msnovellcollab weboldalakon talál.